Cakepops lízátka

Co budete na přípravu cca 16 kusů čokoládových lízátek potřebovat:cake

LIBOVOLNÝ KORPUS  200g

 

GANÁŽ

CALLEBAUT ČOKOLÁDA 811 (hořká) 75g

SMETANA 31%

 ČOKOLÁDOVÉ CAKEPOPS

ICE CHOC DARK - hořká čokoláda na polévání zhruba 50g

ICE CHOC RUBY - ruby čokoláda na polévání zhruba 50g

HAPPY SPRINKLES BE MINE

HAPPY SPRINKLES COSMIC GALAXY

CUKROVÉ ZDOBENÍ - KULIČKY ZLATÉ mini

 

TYČKY K LÍZÁTKŮM

 

POSTUP:

Jednoduchý a vynikající recept na čokoládová lízátka CAKE POPS!

Stačí si připravit cca 200g jakéhokoliv korpusu, můžete použít například odřezky z dortového korpusu, či bábovku, brownies. Výběr je na Vás.

 

Na ganáž zahřejte smetanu v kastrůlku až k bodu varu (nechte jemně probublat) a nalijte na pecky čokolády. Stěrkou rozmíchejte a nechte 20-30 minut odpočinout, než začne krém lehce tuhnout.

Korpus rozdrobte do misky a přidejte ganáž. Zapracujte v kompaktní těsto a z něj pak v dlaních tvořte malé kuličky.

Kuličky dejte na 15 minut do lednice. Mezitím si rozehřejte Ice choc čokoládu ve vyšší nádobě a připravte tyčky k lízátkům.

 

Každou tyčku namočte zhruba 1 cm do čokolády a vtlačte ponořenou část do středu kuličky. Celou kuličku pak namočte do Ice choc čokolády, nechte lehce okapat, nazdobte posypkami a zapíchněte do nádoby s cukrem či kokosem.  

ČOKOLÁDOVÉ CAKEPOPS PDF RECEPT

Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Adéla Bartošková (@adele.is.baking)

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz