Nenašli jste, co jste potřebovali? Napište nám na info@pastry.cz ! :)

Čokoládová vajíčka s překvapením

ČOKOLÁDOVÁ VAJÍČKA S PŘEKVAPENÍM Snímek obrazovky 2022-05-30 v 22.33.11

 
Čokoládová vajíčka
 
Kakaová másla před použitím rozehřejeme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni.
 
Malé množství fialového kakaového másla přidáme k čokoládě - následně temperujeme v mikrovlnné troubě. Postupujeme tedy tak, že čokoládu s kakaovým máslem zahříváme na plný výkon - ovšem v krátkých intervalech, přičemž čokoládu průběžně mícháme pomocí stěrky. Výsledkem je hladká čokoláda bez hrudek, jejíž teplota je 29 stupňů - o teplotě se vždy přesvědčíme pomocí teploměru.
 
Připravenou vytemperovanou fialovou čokoládu štětcem naneseme v tenké vrstvě do formy a uložíme do chladu.
 
Jakmile čokoláda zkrystalizuje, výše uvedený proces opakujeme s červeným kakaovým máslem.
 
Posledním krokem je poté vytemperování samotné bílé čokolády a její vylití do formy - formu naplníme, několika pohyby zajistíme, aby se čokoláda dostala do celého vajíčka a nakonec přebytečnou čokoládu z formy odstraníme a vylijeme zpět do misky.
 
Po zkrystalizování čokolády vajíčka z formy vyklepneme.
 
Lískové oříšky v cukru
400 g cukr krupice
160 g voda
Barva SOSA v prášku rozpustná ve vodě přírodní červená řepová
 
Lísková jádra nasucho opražíme v troubě předehřáté na 150 stupňů. Proces trvá zhruba 15 minut.
 
Opražené ořechy necháme zchladnout a následně je zbavíme slupky.
 
Cukr s vodou a semínky z vanilkového lusku přivedeme k varu. Minutu povaříme, načež 200 ml tekutiny odlijeme do připravené misky a odložíme stranou. Sirup v hrnci dále vaříme na 115 stupňů.
 
Sirup svařený na danou teplotu přelijeme přes oříšky a mícháme, dokud cukr nezkrystalizuje. Poté do odložené tekutiny přimícháme libovolné množství barviva a přiléváme za stálého míchání k oříškům tak dlouho, dokud nedosáhneme požadované barvy.
 
Následně oříšky rozložíme na plech s podložkou nebo pečicím papírem a necháme je při pokojové teplotě uschnout.
 
Dokončení 
Happy Sprinkles zdobení
 
Jednu polovinu vajíčka naplníme oříšky v cukru, Happy Sprinkles a marshmallows.
 
Druhou polovinu vajíčka nahřejeme na dně zahřátého hrnce a nakonec ji slepíme s již naplněno polovinou. Pro lehčí manipulaci s čokoládou lze použít mrazicí sprej.
 
Hotová vajíčka můžeme zabalit do hliníkového obalu.
 
 
 
ČOKOLÁDOVÁ VAJÍČKA  PDF soubor ke stažení  

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení