Nenašli jste, co jste potřebovali? Napište nám na info@pastry.cz ! :)

ČOKOLÁDOVÝ CHEESECAKE

Snímek obrazovky 2022-06-26 v 15.08.24

1 ks, ráfek o průměru 18 cm


 

SUŠENKOVÝ KORPUS

125 g Pastry sušenky drcené

63 g máslo

 

Máslo rozpustíme, smícháme se sušenkovou drtí a takto připravenou směs natlačíme na dno ráfku.

 

PEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ CHEESECAKE

60 g espresso 

187 g Callebaut čokoláda 70-30-38

187 g Callebaut čokoláda 823

456 g Philadelphia 

150 g cukr krupice

45 g crème fraîche

5x strouhnutí tonka fazole

150 g vejce

23 g hladká mouka

 

Čokolády přelijeme horkou kávou a necháme čokoládu zcela rozpustit - pomoci si můžeme zahříváním v mikrovlnné troubě.

 

Sýr pokojové teploty necháme míchat v robotu s protínačkou. Postupně přidáváme cukr - musí se rozpustit, vznikne hladká a lesklá směs.

 

Následně přidáme crème fraîche a opět necháme zapracovat.

 

Poté přidáme prosátou mouku, vejce pokojové teploty a najemno nastrouhanou fazoli tonka.

 

Po spojení všech surovin nakonec přidáme i rozpuštěnou čokoládovou směs, kterou do hmoty důkladně zapracujeme.

 

Směs natřeme na vrstvu ze sušenek.

 

Cheesecake pečeme nejdříve 20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů, poté teplotu snížíme na 150 stupňů a dopékáme asi 30 minut.

 

SLANÝ KARAMEL

100 g glukóza

100 g cukr krupice

50 g máslo studené

1,25 g sůl

154 g Tatra smetana ke šlehání 31%

0,7 g želatina plátky Ewald

 

Glukózu s cukrem utavíme na tmavý karamel. 

 

Karamel deglazujeme horkou smetanou, načež ho pár minut provaříme.

 

Takto připravený karamel přelijeme přes máslo a nabobtnanou želatinu zbavenou vody a promícháme ponorným mixérem.

 

Přidáme sůl, opět promícháme.

 

Necháme zchladnout do druhého dne.

 

 

 

 

 

 

 

ŠLEHANÁ ČOKOLÁDOVÁ GANACHE

180 g Tatra smetana ke šlehání 31%

16 g invertní cukr

60 g Callebaut čokoláda 70-30-38

 

60 g smetany nahřejeme společně s invertním cukrem a přelijeme přes čokoládu.

 

Vytvoříme emulzi ponorným mixérem.

 

Přilijeme zbytek studené smetany a znovu promícháme pomocí mixéru.

 

Uložíme na 12 hodin do lednice a poté vyšleháme.

 

ŠLEHANÁ GOLD GANACHE

120 g Callebaut Gold čokoláda

120 g Tatra smetana ke šlehání 31%

2,5 g želatina

240 g Tatra smetana ke šlehání 31%

 

Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.

 

120 g smetany zahřejeme, přelijeme přes rozpuštěnou čokoládu a želatinu zbavenou vody a vytvoříme emulzi ponorným mixérem. 

 

Přilijeme zbytek studené smetany a znovu ponorným mixérem promícháme.

 

Uložíme na 12 hodin do lednice, poté vyšleháme.

 

DOKONČENÍ

Pastry křupinky mix 160 g

Čokoládové dekorace

 

Na upečený cheesecake naneseme vrstvu slaného karamelu.

 

Zatřeme čokoládovou šlehanou ganache a necháme ztuhnout.

 

Zdobíme šlehanou Gold ganache (zdobicí špičky BT211, BF315), čokoládovými křupinkami a čokoládovými dekoracemi.

 

 

ČOKOLÁDOVÝ CHEESECAKE RECEPT KE STAŽENÍ

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení