Nenašli jste, co jste potřebovali? Napište nám na info@pastry.cz ! :)

Gold craquelin


VES_5758 2
Odpalované těsto:

HLADKÁ MOUKA pšeničná 80g

VODA 62g

MLÉKO plnotučné 62g

MÁSLO 50g

VEJCE 125g (3 menší vejce)

CUKR 10g

ŠPETKA SOLI

 

Křupavá vrstva:

ŠPALDOVÁ MOUKA HLADKÁ (nebo pšeničná hladká) 55g

MÁSLO 50g

TŘTIOVÝ CUKR 65g

 

Karamelový krém z GOLD čokolády:

MLÉKO plnotučné 100g

SMETANA 31% 20g

ŽELATINA 2 plátky

CALLEBAUT GOLD čokoláda 200g

VYŠLEHANÁ SMETANA 31% 260g

TONKA FAZOLE 1/2ks

 

TEFLONOVÁ PODLOŽKA 1/2ks (pečící papír)

CUKRÁŘSKÝ SÁČEK

TRUBIČKA hladká

TRUBIČKA řezaná

VYKRAJOVÁTKO kulaté

DEKORACE: NEVE (nevlhnoucí cukr)

 

 POSTUP:

Na začátek si předehřejeme troubu na 220°C a připravíme potřebné suroviny.

Nejdříve si připravíme krém, protože ho bude potřeba poté nechat chvíli odpočinout.   

  1. Smetanu (260g) dáme šlehat do robota, želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat a poté ji dáme k odvážené čokoládě.
  2. Mléko(100g), smetanu (20g) a nastrouhanou tonka fazoli necháme v hrnci přijít k varu (lehké probublání) a stáhneme z plotny.
  3. Nalijeme k odvážené čokoládě s nabobtnalou želatinou, metlou rozmícháme do hladka a necháme zchladnout na 30°C, poté opatrně vmícháme vyšlehanou smetanu.

VES_5752 

     4. Teď přijde na řadu craquelin, neboli křupavá vrstva. Vše v misce smícháme a vyválíme mezi dvěma pláty pečícího papíru. Necháme do použití v mrazáku.

VES_5730

     5. Na odpalované těsto si do hrnce připravíme vodu, mléko, máslo, špetku soli a cukr, které přivedeme k varu. Jakmile se směs vaří, stáhneme hrnec z plotny, přisypeme hladkou mouku a pořádně promícháme. Hrnec vrátíme na plotnu a mícháme kompaktní těsto cca 3 min (začne se tvořit bílý povlak na dně hrnce). 

VES_5732  VES_5739

     6. Těsto přendáme do robota s K metlou a zapneme na nižší rychlost. Po pár minutách začneme pomalu přilévat vejce (na vícekrát). Výsledkem by mělo být krásně pružné, lepivé těsto. 

VES_5740

     7. Připravíme si plech s pečícím papírem, těsto dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a stříkáme jednotlivá kolečka cca o rozměru 4 cm. Křupavou vrstvu vyndáme z mrazáku a vykrajujeme kolečka, která jsou o pár milimetrů větší, než nastříkané těsto. Kolečko pak vždy přitiskneme na každý z nastříkaných tvarů.

VES_5742  VES_5746

    8. Plech dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 3 minuty, poté teplotu snížíme na 190°C a pečeme zhruba 25 min. Jak poznáme, že jsou větrníčky hotové? Měly by být duté uvnitř, zkuste tedy na některý z nich jemně poklepat například lžičkou nebo vidličkou.

 VES_5756  VES_5758 2

    9. Těsto necháme vychladnout, poté seřízneme vrchní část a můžeme plnit. Krém vyndáme z lednice a metlou promícháme, přemístíme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou.

 

Můžete si vyrobit i skvělé domácí praliné, které dáte na dno a poté zastříknete krémem.

Pro ještě intezivnější chuť tonka fazolí lze svařenou smetanu nechat odležet do druhého dne a až poté použít.

            

Pastry, s.r.o. - vše pro cukráře

GOLD CRAQUELIN PDF RECEPT

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení