Nenašli jste, co jste potřebovali? Napište nám na info@pastry.cz ! :)

HOT CROSS BUNS

HOT CROSS BUNS♥Snímek obrazovky 2022-04-10 v 21.28.44

12ks (1 větší pekáč)

 

Co budete na přípravu receptu potřebovat:  

ŠPALDOVÁ HLADKÁ MOUKA 100g

PŠENIČNÁ HLADKÁ MOUKA 380g

NASTROUHANÁ (DRCENÁ) ČOKOLÁDA 811 40g

MLÉKO POLOTUČNÉ 150ml

SMETANA 31% 50ml

MÁSLO 50g

VEJCE 1ks

VANILKOVÝ LUSK 1ks

CUKR 70g

DROŽDÍ čertsvé 1/2 ks

 

SKOŘICE 1/2 lžičky

PERNÍK 1/2 lžičky

OŘECHY DRCENÉ 50g

ČOKOLÁDOVÉ KOUSKY DROPS/CHUNKS

 

KŘÍŽKY:

2 lžíce HLADKÉ MOUKY 

2-3 lžíce VODY (doléváme postupně)

 

ROZVAR:

60g CUKR

60g VODA

1/2 VANILKOVÉHO LUSKU (vyškrábaného)

 

CUKRÁŘSKÝ SÁČEK

HLADKÁ TRUBIČKA 5mm

 

 

 

Nejdříve si v hrnečku připravíme kvásek smícháním 1 lžíčky cukru, 1 lžičky hladké mouky, 50ml mléka a droždí. Přikryjeme a necháme 15 minut vzejít.

V hrnci přivedeme k varu zbytek mléka s vanilkovým luskem (vyškrábaným) a stáhneme z plotny.  Postupně přidáme nakrájené máslo, rozmícháme a necháme zchladnout.

Mezitím smícháme hladkou mouku, cukr, strouhanou čokoládu, koření. Přilijeme směs mléka, pak kvásek a rozmíchané vajíčko. Hněteme v robotu s hákem asi 10 minut. Těsto by mělo být hodně pružné a nelepivé.

Necháme vykynout cca 90-120 minut, následně prohněteme 5 minut v robotu a přidáme oříšky a kousky čokolády.

Vytvarujeme 12ks bochánků, vložíme do olejem vymazaného plechu, přikryjeme a necháme ještě 45 minut kynout.

 

Po vykynutí smícháme ingredience na křížky (směs musí být hustá, ale zároveň tekutá), přemístíme do sáčku s trubičkou a táhlým pohybem uděláme přes obě řady bochánků čáru. Poté dokončíme jednotlivé křížky v řadách.

 

Pečeme při 220°C 15-20 minut do zlatova. Mezitím svaříme suroviny na sirup a ihned po vyjmutí z trouby jím potřeme všechny bochánky.

Podávejte ideálně horké s vanilkovým krémem či oblíbenou marmeládou. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení