Mrkvové cupcakes

MRKVOVÉ CUPCAKESVES_6779

Co budete na přípravu receptu potřebovat:

KORPUS:

ŠPALDOVÁ HLADKÁ MOUKA 135g

 (můžete nakombinovat s celozrrnou,například 100g hladké +35g celozrnné)

NASTROUHANÁ MRKEV 160g

NAMLETÝ TŘTINOVÝ CUKR 100g

VEJCE 2ks

ROSTLINNÝ OLEJ 100ml

MLÉKO 30ml

PERNÍK lžička

SKOŘICE lžička

KYPŘÍCÍ PRÁŠEK 1,5 lžičky

JEDLÁ SODA 1 lžička

SŮL špetka

ČOKOLÁDOVÉ DROPS kousky na pečení

VLAŠSKÉ OŘECHY 30g

 

NA KRÉM:

SMETANA 31% 200g+ 50g

MASCARPONE 250g

ČOKOLÁDA VELVET BÍLÁ 200g

PLÁTKOVÁ ŽELATINA 2Ks

CITRÔN 1ks 

(můžete použít také citronové pyré)

 

KOŠÍČKY NA MUFFINY 12ks

 

 POSTUP:

Vejce pokojové teploty šleháme s namletým cukrem do světlé pěny, poté přidáme olej s mlékem a ještě prošleháme. Následně přidáme prosáté sypké ingredience (mouku, kypřící prášek, jedlou sodu a koření). Nakonec přidáme nastrouhanou mrkev, čokoládové kousky a ořechy.

Těsto rozdělíme do cca 10-12 košíčků, které umístíme do formy. Pečeme zhruba půl hodiny na 170°C horkovzduch. Po uplynutí doby zkusíme špejlí.

 

Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme 200g smetany s mascarpone. Želatinu dáme nabobtnat do ledové vody, 50g smetany necháme pomalu v hrnci zahřívat až k bodu varu. Odvážíme potřebné množství bílé čokolády do misky, přidáme vymačkanou želatinu, citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru a zalijeme horkou smetanou. Pořádně promícháme tak, aby ve směsi nebyly žádné kousky. Můžeme si pomoci lehkým přihřátím v mikrovlnné troubě. Poté opatrně vmícháme do vyšlehané směsi.

Po upečení necháme cupcaky vychladnout. Poté vykrojíme zhruba 1cm široký sloupec ve středu každého cupcaku, kam pak naplníme připravený krém. Nakonec nazdobíme všechny cupcaky také navrchu a posypeme troškou mleté skořice.

 

Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz