Nenašli jste, co jste potřebovali? Napište nám na info@pastry.cz ! :)

PANNA COTTA s melounem a jahodami


Snímek obrazovky 2022-07-20 v 10.51.57
 Panna cotta (10ks)
60 g plnotučné mléko
480 g smetana
50 g cukr krupice
 
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.
 
Smetanu, mléko, cukr a semínka z vanilkového lusku zahřejeme - tak, aby se cukr rozpustil.
 
Přidáme nabobtnalou želatinu, necháme rozpustit.
 
Compote jahoda-meloun
100 g jahody
115 g vodní meloun
30 g cukr krupice
7,5 g pektin NH
 
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.
 
Mezitím zahřejeme na 30 stupňů jahodové pyré, invertní cukr, ovoce nakrájené na drobné kostičky a citronovou šťávu.
 
Po dosáhnutí dané teploty vmícháme cukr s pektinem, přivedeme k varu a necháme asi minutu provařit.
 
Nakonec vmícháme želatinu, kterou v horké tekutině necháme zcela rozpustit.
 
Uložíme do chladu.
 
Jahodový gel
50 g cukr
 
Jahodové pyré zlehka nahřejeme, poté za stálého míchání přisypáváme cukr smíchaný s agarem a přivedeme k varu.
 
Necháme zchladnout.
 
Po zchladnutí gel dohladka promícháme pomocí ponorného mixéru.
 
Jahodovo-melounový tatarák
100 g jahodový gel
350 g vodní meloun
 
Meloun nakrájíme na malé kostičky a smícháme s dostatečným množstvím gelu - tzn. meloun musí být gelem lehce obalený.
 
Chantilly mascarpone
210 g smetana
30 g cukr moučka
50 g mascarpone
 
Vanilkový lusk rozřízneme a semínka přidáme ke zbytku ingrediencí. 
 
Vše společně vyšleháme.
 
Pipeta
růžový gin
 
Gin a pyré smícháme v poměru 1:5. Následně touto tekutinou naplníme pipety.
 
Dokončení 
jahodová máta
 
Do kelímků rovnoměrně rozdělíme jahodovo-melounové compote. 
 
Na compote nalijeme vrstvu panna cotty a necháme zcela ztuhnout v lednici.
 
Nakonec přidáme vrstvu jahodovo-melounového tataráku.
 
Zdobíme chantilly, čerstvými jahodami, jahodovou mátou a pipetou s ginem a jahodovým pyré.
 
 
V receptu byly použity kelímky “DROP 190 ml”.
 
MELOUNOVÁ PANNA COTTA S JAHODAMI PDF SOUBOR KE STAŽENÍ 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení