Vítejte na stránkách Pastry, kde najdete vše pro Vaše sladká kouzla:)

Red Velvet

RED VELVET s bílou čokoládou a mascarpone

Recept na Red Velvet s bílou čokoládouCo budete na přípravu receptu potřebovat:

RED VELVET  500g

VEJCE  250g

MÁSLO ZMĚKLÉ  180g

TAPIS ROULADE podložka

HAPPY SPRINKLES GOLD CRUNCH CHOCO M

 

KRÉM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY A MASCARPONE:

SMETANA tekutá 550g

MLÉKO 200g

BÍLÁ ČOKOLÁDA 300g

PLÁTKOVÁ želatina 4pl

MASCARPONE 250g

 

FORMA MONOPORCE KOLEČKO + VYKRAJOVÁTKO 

FOLIE NA BOKY DORTŮ

 POSTUP:

Den předem si připravíme krém. Mléko přivedeme k varu, želatinu dáme nabobtnat do ledové vody.

Do misky odvážíme čokoládu, přidáme želatinu a přelijeme horkým mlékem. Vymícháme do hladka a přilejeme studenou smetanu a mascarpone.

Promícháme tyčovým mixérem a přikryjeme na kontakt potravinovou fólií. 

Druhý den vyšleháme, cca 2min na vysokou rychlost a poté dáme krém do cukrářského sáčku.

 

Red velvet:

Směs nasypeme do misky, přidáme hodně změklé máslo a vejce a mícháme 5min na nejvyšší rychlost.

Vylejeme na podložku tapis roulade či na vymazaný menší plech a pečeme cca 25min při teplotě 180°C, zkusíme špejlí.

 

Složení:

Vykrájíme kolečka vykrajovátkem TPG1. Formu na monoporce vyložíme folií na boky dortů.

Na dno formy vložíme korpus, nastříkáme krém, přikryjeme dalším korpusem a nastříkáme další vrstvu krému, kterou zarovnáme.

Mezi jednotlivé vrstvy můžete vložit mražené či čerstvé maliny.

 

Nakonec posypme zbylým nadrobeným korpusem a ozdobíme ovocem a Happy Sprinkles Crunch Choco M.