Ruby čokoláda je čtvrtým druhem čokolády vedle hořké, mléčné a bílé. Byla představena v roce 2017 švýcarskou společností Barry Callebaut a vyrábí se z ruby kakaových bobů, které mají přirozeně růžovou barvu díky unikátnímu složení a procesu zpracování. Neobsahuje přidaná barviva ani ovocné příchutě.
Její chuť je charakteristická svou ovocnou kyselostí a tóny lesního ovoce, což ji odlišuje od ostatních druhů čokolád. Ruby čokoláda obsahuje podobné množství kakaového másla jako mléčná čokoláda.
Pokud pro Tebe ruby čokoláda není novinkou (v což pevně doufáme), pravděpodobně používáš tuto:
Intenzivní ovocný nádech - čerstvě nakyslé tóny.
Vhodná pro širokou škálu využití, od tvarování a polévání až k výrobě mousse a dalších.

Mnohem intenzivnější ovocná chuť a svěží kyselé tóny oproti jakékoliv ruby čokoládě před ní.
Ruby RB2 má rovněž zářivější rubínovou barvu.
Aplikace, ve kterých ruby čokoládu použiješ, díky tomu vyniknou zcela přirozeným způsobem.

Pastry.cz - kvalitní cukrářské potřeby a suroviny pro nadšence i profesionální cukráře.