Panna cotta s melounem


Snímek obrazovky 2022-07-20 v 10.51.57
Panna cotta (10ks)
60 g plnotučné mléko
480 g smetana
50 g cukr krupice
 
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.
 
Smetanu, mléko, cukr a semínka z vanilkového lusku zahřejeme - tak, aby se cukr rozpustil.
 
Přidáme nabobtnalou želatinu, necháme rozpustit.
 
Compote jahoda-meloun
100 g jahody
115 g vodní meloun
30 g cukr krupice
7,5 g pektin NH
 
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.
 
Mezitím zahřejeme na 30 stupňů jahodové pyré, invertní cukr, ovoce nakrájené na drobné kostičky a citronovou šťávu.
 
Po dosáhnutí dané teploty vmícháme cukr s pektinem, přivedeme k varu a necháme asi minutu provařit.
 
Nakonec vmícháme želatinu, kterou v horké tekutině necháme zcela rozpustit.
 
Uložíme do chladu.
 
Jahodový gel
50 g cukr
 
Jahodové pyré zlehka nahřejeme, poté za stálého míchání přisypáváme cukr smíchaný s agarem a přivedeme k varu.
 
Necháme zchladnout.
 
Po zchladnutí gel dohladka promícháme pomocí ponorného mixéru.
 
Jahodovo-melounový tatarák
100 g jahodový gel
350 g vodní meloun
 
Meloun nakrájíme na malé kostičky a smícháme s dostatečným množstvím gelu - tzn. meloun musí být gelem lehce obalený.
 
Chantilly mascarpone
210 g smetana
30 g cukr moučka
50 g mascarpone
 
Vanilkový lusk rozřízneme a semínka přidáme ke zbytku ingrediencí. 
 
Vše společně vyšleháme.
 
Pipeta
růžový gin
 
Gin a pyré smícháme v poměru 1:5. Následně touto tekutinou naplníme pipety.
 
Dokončení 
jahodová máta
 
Do kelímků rovnoměrně rozdělíme jahodovo-melounové compote. 
 
Na compote nalijeme vrstvu panna cotty a necháme zcela ztuhnout v lednici.
 
Nakonec přidáme vrstvu jahodovo-melounového tataráku.
 
Zdobíme chantilly, čerstvými jahodami, jahodovou mátou a pipetou s ginem a jahodovým pyré.
 
 
V receptu byly použity kelímky na Panna cottu DROP 190 ml.
 
MELOUNOVÁ PANNA COTTA S JAHODAMI PDF SOUBOR KE STAŽENÍ 

 

Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz