Nenašli jste, co jste potřebovali? Napište nám na info@pastry.cz ! :)

Vánoční roláda

Suroviny na přípravu:

90g mouka hladkáRolada.00_10_02_00.Still001

100g cukr krystal

25g invertní cukr (nebo med)

35g kakao

250g vejce

20g voda

Špetka soli

70g Callebaut čokoládové dropsy S na pečení

 

Postup: Vyšleháme vejce s oběma cukry. Za stálého šlehání přidáváme postupně vodu, poté stěrkou mouku, kakao a sůl. Nakonec přidáme Callebaut čokoládové dropsy. Rozetřeme na plech s pečícím papírem, který jsme si na plech přilepili máslem. Plech má velikost 40x60cm (odpovídá 2 plechům v domácí troubě). Pečeme 6-7 min na 180°C.

Vyndáme z trouby, přikryjeme pečícím papírem a otočíme. Necháme vychladit. Poté ořežeme kraje a zbylý plát rozpůlíme. (v domácí troubě máme rovnou dva pláty).

 

Karamelová šlehaná ganache

225g smetana 1

30g mascarpone

225g smetana 2

140g čokoláda Callebaut Gold

10g invertní cukr (med)

1g sůl

1,5pl želatina

0,5g skořice

1ks tonka

4g citronová kůra

 

Postup: Dáme nabobtnat želatinu. Zahřejeme smetanu 1, invertní cukr, sůl, skořici, tonku a citronovou kůru těsně pod bod varu. Čokoládu s mascarpone připravíme do vysoké nádobky. Do horké tekutiny dáme želatinu a nalijeme na čokoládu s mascarpone. Promixujeme ponorným mixérem. Přidáme smetanu 2 a znovu promixujeme. Nalijeme do misky, přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na 12h vychladit do lednice. Poté vyšleháme.

 

Ganache rozdělíme na 3 části. Do každé rolády rozetřeme jednu část a třetí si necháme na dekoraci. Rolády stočíme a dáme vychladit na 30min do lednice.

 

Čokoládová dekorace

Vytemperujeme 250g čokolády Gold. Finální teplota je 28-29°C. Vezmeme si 4 fólie na čokoládu rozměru 30x20cm.

100g rozetřeme válečkem mezi dvě fólie, necháme lehce zkrystalizovat a obtočíme kolem role od potravinářské fólie, nebo něčem podobném. Necháme zcela zkrystalizovat.

150g rozetřeme na fólii, necháme zkrystalizovat a vykrájíme hvězdičky. Fólii s hvězdičkami přikryjeme druhou fólií a otočíme, aby se nám čokoládu po krajích nevlnila. Můžeme i zatížit deskou. Hotové hvězdičky potřeme zlatým prachem.

 

Dekorace

čokoláda Callebaut Gold

Pusinky

Skořice

Mona Lisa mléčné Crispearls

Kakao

Cukr moučka se zlatým pudrem

 

Kompletace Roláda 1

Roládu lehce posypeme kakaem a nazdobíme za pomocí šlehané ganache a zdobící špičky BX1405. Dodekorujeme zlatými hvězdičkami, pusinkami, skořicí a mléčnými Mona Lisa Crispearls.

 

Kompletace Roláda 2

Roládu potřeme zbytkem šlehané ganache. Fólii s čokoládou, kterou máme zarolovanou kolem role od potravinářské fólie roztočíme a nalámeme čokoládu na potřebnou velikost. Jednotlivé kusy Gold čokolády nalepíme na roládu. Posypeme cukrem se zlatým pudrem a pomocí krému nalepíme pár hvězdiček.

 

VIDEO:https://vimeo.com/639933594/fc10b7bbb9

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení