Makronky

RECEPT NA MAKRONKY S GANÁŽÍ (GANACHE) Z HOŘKÉ ČOKOLÁDY

Recept na makronky s ganache z hořké belgické čokolády Callebaut

Co budete na přípravu makronek potřebovat:

MIX NA MAKRONKY  250g

VODA 50ml

SMETANA 150g

HOŘKÁ ČOKOLÁDA CALLEBAUT 811 (54,5%) 50g

MÁSLO 25g

PEČÍCÍ PAPÍR 30x40cm 1ks

PROGEL GELOVÁ BARVA růžová pár kapek

POSYP HAPPY SPRINKLES FLAMINGO FIESTA

HAPPY SPRINKLES HEAD OVER HEELS

ČOKOLÁDA CALLEBAUT ICE CHOC WHITE na dozdobení

 

POSTUP PŘÍPRAVY MAKRONEK:
Na začátek si předehřejeme troubu na 150°C a připravíme potřebné suroviny.

1. Jako první smícháme směs na makronky s vodou a gelovou barvou.

 page1image24169520      page1image24169728 

  

2. Šleháme ručním mixérem nebo v robotu zhruba 5 minut na vysokou rychlost.

page1image24169936
 
 

3. Směs naplníme do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem (nebo podložkou na pečení) nastříkáme malá kolečka a párkrát s plechem zaklepeme. Makronky necháme alespoň 15 minut oschnout.
Plech dáme do vyhřáté trouby na 150°C a pečeme zhruba 15-18 minut. Po upečení necháme vychladnout.

page2image24348288  page2image24348080

 

4. Na ganáž (ganache) si do misky připravíme navážených 160g hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa a 25g másla.

5. Smetanu zahřejeme k bodu varu a nalijeme do misky k čokoládě a máslu.

6. Směs mícháme, dokud se čokoláda a máslo nerozpustí. Necháme zchladnout při pokojové teplotě.

page2image24348496
 
 
7. Po vychladnutí ganáž přendáme do cukrářského sáčku a začneme plnit makronky. Stříkáme spíše na střed, ne úplně do okrajů, aby nám při slepení náplň nepřetékala.
 
page2image24348704
 

8. V mikrovlnce si rozehřejeme trochu bílé ČOKOLÁDA CALLEBAUT ICE CHOC WHITE.
Nejlepší je čokoládu rozehřívat po pár vteřinách, pak vždy promíchat a vrátit do mikrovlnky. Budeme mít jistotu, že čokoládu nespálíme, tím bychom ji zničili.
Proces opakujeme, dokud se čokoláda nerozpustí.

page3image24128688

 

9. Naplněné makronky pak ozdobíme trochou čokolády, pomocí lžičky nebo cukrářského sáčku a posypeme POSYP HAPPY SPRINKLES FLAMINGO FIESTA a POSYP HAPPY SPRINKLES HEAD OVER HEELS.

 

Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz