Už 16. 4. proběhne pod vedením italského šéfcukráře a technologa Luca Bernardini cukrářská prezentace s názvem Moderní cukrařina. Tato inspirativní akce vzniká ve spolupráci se značkou Silikomart.
Chceš sledovat práci světově uznávaného šéfcukráře naživo? Zajímají Tě novinky, které Silikomart právě uvádí na trh? Toužíš načerpat nové zkušenosti, poznatky a techniky?
Pak neváhej a zapoj se do naší soutěže! 🎉
🗓️ DŮLEŽITÉ INFORMACE
Kdy: 16. dubna 2025
Kde: Almeco s.r.o., Škvorecká 1803, Úvaly, 25082
Začátek: 10:00
Prezentace je překládána do českého jazyka.
🧐 PRAVIDLA SOUTĚŽE
1. Napište nám do komentářů pod tento příspěvek, v jakém roce založil Luca Bernardini svou vlastní gelaterii "Fuori dal Centro v Toskánsku".
2. V pátek 11.4.2025 v 16:00 vybereme jeden komentář se správnou odpovědí a jméno vítěze oznámíme zde ve Členské sekci! 🥳
O PREZENTACI:
Šéfcukrář a technolog Luca Bernardini 🧑🏼🍳
Luca Bernardini je italský šéfcukrář a zmrzlinář narozený v Barge, malebném městečku v Toskánsku, obklopeném Apuánskými Alpami. Jeho dětství v oblasti bohaté na biodiverzitu a zemědělství formovalo jeho hluboký vztah k řemeslné výrobě a kvalitním surovinám.
V roce 2006 založil svou vlastní gelaterii "Fuori dal Centro" v Toskánsku, kde se specializuje na výrobu zmrzliny a moderní cukrářské výrobky. Kromě toho působí jako mezinárodní lektor a konzultant v oblasti cukrářství.
Luca Bernardini je ambasadorem společnosti Silikomart. Jeho vášeň pro cukrařinu a zmrzlinu ho dovedla až této skvělé pozici, kde v rámci své práce prostřednictvím workshopů a prezentací sdílí své zkušenosti a znalosti s dalšími profesionály v oboru. V Silikomartu pracuje také na vývoji nových forem a receptur.
Náplň prezentace ⬇️
Luca kombinuje tradiční cukrářské techniky s moderními inovacemi a zaměřuje se na práci s formami a možnost jejich praktického využití v provozu. Během přípravy dezertů vám rovněž prozradí spoustu tipů, rad a triků, které posbíral ve svých provozech i na workshopech a školení po celém světě.
Dezert monoporce a pečený cake
Příprava dvou druhů pečených dezertů:
- Tradiční recept – klasická receptura a techniky
- Nový koncept – truffle baked and glazed – inovativní dezert s jedinečnou strukturou a lesklou polevou Techniky pečení, glazování
Brioche/Croissant s novou formou Nola
Práce s novou formou Nola
Tipy na pečení ve formě, variace receptur a náplní
Nová razítka na čokoládové pralinky
Ukázka a použití nových designových razítek pro elegantní pralinky
- Práce s čokoládou a vytváření detailních vzorů
- Využití s různými náplněmi a kombinacemi chutí
Teddy Bear Mousse s čokoládovou skořápkou
Výroba rozkošného dezertu ve tvaru medvídka
- Příprava sametově jemného mousse
- Vytvoření lesklé čokoládové skořápky pro perfektní prezentaci
- Techniky zdobení pro jedinečný vzhled dezertu
Vstup na prezentaci s Lucou Bernardini vyhrávají: Zuzana Wipplingerová, Radka Koton.