Agar
AGAR (označovaný i jako Agar-Agar) je 100% přírodní želírující látka získaná z červených mořských řas, která může nahradit v mnoha receptech živočišnou želatinu. Protože je Agar rostlinného původu, je často preferován vegetariány a vegany. Lze jej použít jako přírodní rostlinnou želatinu do krémů, dortů, mousse a dalších cukrářských výrobků. Používá se i pro výrobu želé, aspiků, dezertů, pudinků, polévek a omáček.
TIP: Agar je 8krát silnější než klasická želatina! Je vhodný pro vegetariány, vegany a celiaky. Kosher certifikovaný.
Při práci s agarem je třeba si dát pozor na 2 věci:
- Ve studené vodě je agar nerozpustný. Pro jeho aktivaci ho doporučujeme přivést minimálně k 90 stupňům a následně zchladit!
- Dezerty obsahující agar není vhodné mrazit! V minusových teplotách totiž agar ztrácí své želírovací schopnosti .
Nejprodávanější
4 položek celkem