Vanilkové makronky

VANILKOVÉ MAKRONKY

recept na cca 45 ks

Makronky:
250 g cukr moučka
93 g bílek (1)
65 g voda
250 g cukr
93 g bílek (2)
 
Mandlovou mouku s moučkovým cukrem prosej. Přesyp směs do mísy a spoj ji s bílkem (1).
 
Bílek (2) dej do mísy mixéru s nástavcem na šlehání. Z vody a cukru uvař sirup o teplotě 121 °C a pomalu ho lij po stěně mísy do šlehajícího se bílku. Šlehej na střední rychlost, dokud teplota sněhu neklesne na 50 °C.
 
Potom sníh ve 3–4 dávkách zapracuj do připravené mandlové hmoty.
 
Hotová směs by měla volně stékat a tvořit tzv. „stuha efekt“.
 
Nastříkej makronky na podložku/ pečicí papír a nech je cca 30 minut schnout. Otestuj, zda se korpus nelepí na prsty – pokud ne, peč při 140–145 °C (horkovzdušná trouba) po dobu 13–15 minut.
 
 
Vanilková ganache:
 
Smetanu s vanilkou přiveď k varu a nech 15 minut louhovat. Přidej glukózový sirup a znovu přiveď k varu, potom směsí přelij bílou čokoládu a promíchej ponorným mixérem.
 
Nech krystalizovat při pokojové teplotě 12 hodin, pak přendej do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a plň makronky.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz