Banoffee Tart

BANOFFEE TART

recept na 3 tarty připravených ve formě TARTE RING 3D RÁFEK NA TARTALETKU KULATÝ (18 cm)

Šlehaná vanilková ganache:
 
Smetanu (1) společně s invertním cukrem, glukózou a semínky z vanilkového lusku svař.
 
Nalij na čokoládu s rehydratovanou želatinou a emulguj pomocí ponorného mixéru.
 
Přilij studenou smetanu (2) a opět promíchej ponorným mixérem.
 
Přikryj na kontakt potravinářskou fólií. Vlož minimálně na 6 hodin do lednice.
 
Před použitím vyšlehej.

 

Korpus z křehkého těsta:
250 g hladká mouka
150 g cukr moučka
4 g sůl
200 g máslo (1)
60 g žloutky
165 g máslo (2)
 
Z cukru moučka, ořechové mouky, hladké mouky, soli, kypřicího prášku a na kostičky nakrájeného studeného másla (1) vytvoř drobenku.
 
Přidej žloutky a vypracuj hladké kompaktní těsto.
 
Těsto rozválej na tloušťku 5 mm. Ulož do lednice, ideálně přes noc. 
 
Peč na perforované podložce na 160 °C po dobu cca 15 minut.
 
Nech těsto vychladnout na pokojovou teplotu. Poté ho rozdrť, přidej hnědý cukr, měkké máslo (2) a rozpuštěnou mléčnou čokoládu.
 
Vše zlehka spoj.
 
Poté spodní část perforované formy o průměru 18 cm vylož pečicím papírem a natlač do ni 100 g těsta tak, aby vzniklo stabilní dno. Obvod vytvoř z dalších 100 g a ulož formu do lednice.
 
Postup opakuj u dalších tartů.
 
 
Měkký karamel:
 
Karamel je připraven k použití.
 
 
 
Krém z mléčné čokolády:
270 g mléko
45 g cukr krupice
 
Mléko se smetanou zahřej na 40 °C.
 
Pektin a cukr smíchej a postupně pomocí metličky přidej do mléka se smetanou. Poté vše přiveď k varu.
 
Nalij na čokoládu a emulguj pomocí ponorného mixéru.
 
 
Banánové compoté:
380 g čerstvé banány
45 g voda
15 g citronová šťáva
 
Banány oloupej, nakrájej na kostičky a pokapej citronovou šťávou.
 
Studenou vodu smíchej s kukuřičným škrobem.
 
Do hrnce nalij invertní cukr, přidej nakrájené banány a zahřej na 45 °C. Přidej škrobový roztok a přiveď k varu.
 
Nakonec vmíchej dehydratovanou želatinu.
 
Nech zchladit v lednici.

 

Dokončení:
 
Krémem z mléčné čokolády naplň korpusy tartů. Ulož do lednice a nech ztuhnout.
 
Do každého tartu rozetři na čokoládový krém 150 g compoté. Opět nech krátce zatuhnout.
 
Vanilkovou ganache vyšlehej a ozdob jí tarty dle fantazie. Ke zdobení můžeš použít i Pastry Toffee krém, čokoládové dekorace nebo jedlé zlato.
 
 
 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz