CHOUX S BÍLOU ČOKOLÁDOU A KOKOSEM
recept na 15 kusů
Craquelin:
100 g mouka
100 g hnědý cukr
80 g máslo
Odpalované těsto:
100 g mléko
100 g voda
92 g máslo
4 g sůl
8 g cukr
112 g hladká mouka
180 g vejce
Dej do hrnce mléko, vodu, máslo, sůl a cukr. Vše přiveď k varu. Poté sejmi z plamene, přidej prosátou mouku a míchej, dokud nevznikne hladké těsto. To pak ještě asi 1 minutu odpaluj.
Přendej těsto do mixéru s protínací metlou a míchej na nízkých otáčkách. Jakmile má těsto 50 °C, postupně přidávej rozšlehaná vejce.
Potom na plech vyložený pečicím papírem/ air mat podložkou nastříkej kolečka o průměru 3 cm.
Před pečením na těsto polož zamražený craquelin.
Peč při 165 °C po dobu 30–40 minut.
Šlehaný kokosový krém:
2 g želatina Ewald
60 g kokosové pyré
130 g smetana ke šlehání (1)
180 g smetana ke šlehání (2)
20 g likér Malibu
Namoč želatinu do studené vody.
Kokosové pyré přiveď se smetanou (1) k varu. Přidej želatinu, promíchej a směs nalij na bílou čokoládu. Rozmixuj, potom přidej studenou smetanu (2) a likér Malibu. Znovu rozmixuj a nech krystalizovat alespoň 12 hodin.
Potom vyšlehej a přendej do cukrářského sáčku.
Chantilly krém s bílou čokoládou:
3 g želatina Ewald
95 g smetana ke šlehání
350 g smetana ke šlehání
Namoč želatinu do studené vody.
Přiveď smetanu k varu, přidej želatinu, promíchej a nalij na bílou čokoládu.
Rozmixuj, přidej studenou smetanu a znovu rozmixuj.
Nech krystalizovat alespoň 12 hodin.
Před použitím vyšlehej.
Kompletace:
Upečené odpalované těsto podélně rozkroj a naplň vyšlehaným kokosovým krémem.
Posyp moučkovým cukrem a nastříkej chantilly krém z bílé čokolády.
Dokončení:
q.s. strouhaný kokos
Posyp strouhaným kokosem. Jako dekoraci můžeš použít ozdoby z čokolády.