Choux s bílou čokoládou a kokosem

CHOUX S BÍLOU ČOKOLÁDOU A KOKOSEM

recept na 15 kusů

Craquelin:
100 g mouka
80 g máslo
 
Smíchej všechny ingredience. Těsto vyválej mezi dvěma silikonovými podložkami na tloušťku 3 mm, dej do mrazáku a vykroj kolečka o průměru 4 cm.
 
 
Odpalované těsto:
100 g mléko
100 g voda
92 g máslo
4 g sůl
8 g cukr
112 g hladká mouka
180 g vejce
 
Dej do hrnce mléko, vodu, máslo, sůl a cukr. Vše přiveď  k varu. Poté sejmi z plamene, přidej prosátou mouku a míchej, dokud nevznikne hladké těsto. To pak ještě asi 1 minutu odpaluj.
 
Přendej těsto do mixéru s protínací metlou a míchej na nízkých otáčkách. Jakmile má těsto 50 °C, postupně přidávej rozšlehaná vejce.
 
Potom na plech vyložený pečicím papírem/ air mat podložkou nastříkej kolečka o průměru 3 cm.
 
Před pečením na těsto polož zamražený craquelin.
 
Peč při 165 °C po dobu 30–40 minut.
 
 
Šlehaný kokosový krém:
20 g likér Malibu
 
Namoč želatinu do studené vody.
 
Kokosové pyré přiveď se smetanou (1) k varu. Přidej želatinu, promíchej a směs nalij na bílou čokoládu. Rozmixuj, potom přidej studenou smetanu (2) a likér Malibu. Znovu rozmixuj a nech krystalizovat alespoň 12 hodin.
 
Potom vyšlehej a přendej do cukrářského sáčku.
 
 
Chantilly krém s bílou čokoládou:
 
Namoč želatinu do studené vody.
 
Přiveď smetanu k varu, přidej želatinu, promíchej a nalij na bílou čokoládu.
 
Rozmixuj, přidej studenou smetanu a znovu rozmixuj.
 
Nech krystalizovat alespoň 12 hodin.
 
Před použitím vyšlehej.
 
 
Kompletace:
 
Upečené odpalované těsto podélně rozkroj a naplň vyšlehaným kokosovým krémem.
 
Posyp moučkovým cukrem a nastříkej chantilly krém z bílé čokolády.
 
 
Dokončení:
q.s. strouhaný kokos
 
Posyp strouhaným kokosem. Jako dekoraci můžeš použít ozdoby z čokolády.
 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz