Bílky a cukr krystal vyšleháme do pevného sněhu. 35 g lískových ořechů smícháme s cukrem moučka a v sekáčku uděláme hrubší ořechovou moučku.
Mandlovou, hladkou a lískooříškovou mouku vmícháme do sněhu.
Těsto rozetřeme na pečící papír, posypeme oříšky a dáme péct.
Pečeme na 170 °C cca 10 až 12 minut.
Čokoládu rozpustíme v mikrovlnné troubě, přidáme praliné a promícháme. Následně přidáme bisquit, sůl a znovu promícháme. Křupavou vrstvu rozetřeme na upečený korpus.
Želatinu namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat.
Obě pyré, malé kostičky hrušek a nastrouhanou tonka fazoli zahřejeme.
Přidáme cukr a minutu provaříme.
Na závěr přidáme želatinu.
Želatinu namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat.
Smetanu a mléko zahřejeme. Žloutky a cukr společně promícháme metličkou. Přidáme trochu ohřátého mléka se smetanou do žloutků s cukrem, promícháme metličkou a předáme zpět do hrnce. Za stálého míchání přivedeme směs na 84 °C.
Do směsi přidáme želatinu, praliné, sůl a tyčovým mixérem promixujeme.
Směs necháme zchladit na cca 35 °C a přidáme máslo, opět tyčovým mixérem promixujeme.
Želatinu namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat. Smetanu (1) mléko dáme zahřát. Smetanu (2) si vyšleháme do polotuha.
Směs mléka a smetany (1) nalijeme na bílou čokoládu, přidáme želatinu a tyčovým mixérem promixujeme.
Počkáme, až směs zchladne na 30 °C, a postupně přidáme polovyšlehanou smetanu (2).
Želatinu namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat. Cukr krystal, glukózu, smetanu na šlehání a vodu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Směs krátce povaříme.
K čokoládě přidáme želatinu a směs a tyčovým mixérem promixujeme. Takto připravenou polevu necháme zchladit a použijeme při teplotě 35 °C.





