Verrine - Ruby mousse s malinami

ČOKOLÁDOVÝ MOUSSE (RUBY, W2) S MALINOVÝM ŽELÉ

recept na cca 20 skleniček

 

1. Malinové želé
 
100 g cukr krupice
100 ml voda
3 plátky želatina Ewald
  

Vodu s cukrem svař na sirup.

Želatinu nehydratuj ve studené vodě.

Pyré zahřej a smíchej ho se sirupem, přidej želatinu, vše důkladně spoj a nech vychladnout.

Nalij do skleniček (po 30 g) a odlož do sklenice, aby želé ztuhlo.

 

2. Ruby čokoládový mousse
 
  

Smetanu (1) s glukózou zahřej. Nalij na čokoládu a dobře emulguj. Poté přidej citronovou šťávu.

Nech ganache vychladnout na 40-45 °C.

Nakonec zlehka vmíchej polovyšlehanou smetanu (2).

 

3. W2 čokoládový mousse
 
  

Smetanu (1) s glukózou zahřej. Nalij na čokoládu a dobře emulguj.

Nech ganache vychladnout na 40-45 °C.

Nakonec zlehka vmíchej polovyšlehanou smetanu (2).

 

4. Dokončení
 
  

Obě mousse přendej do sáčků. Sáčky seřízni a vlož je do dalšího sáčku s řezanou cukrářskou špičkou.

Nastříkej do skleniček na malinové želé.

V závěru dekoruj čokoládovými hoblinkami, perličkami, případně dekoracemi. 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz