ČOKOLÁDOVÝ MOUSSE (RUBY, W2) S MALINOVÝM ŽELÉ
recept na cca 20 skleniček
Vodu s cukrem svař na sirup.
Želatinu nehydratuj ve studené vodě.
Pyré zahřej a smíchej ho se sirupem, přidej želatinu, vše důkladně spoj a nech vychladnout.
Nalij do skleniček (po 30 g) a odlož do sklenice, aby želé ztuhlo.
Smetanu (1) s glukózou zahřej. Nalij na čokoládu a dobře emulguj. Poté přidej citronovou šťávu.
Nech ganache vychladnout na 40-45 °C.
Nakonec zlehka vmíchej polovyšlehanou smetanu (2).
Smetanu (1) s glukózou zahřej. Nalij na čokoládu a dobře emulguj.
Nech ganache vychladnout na 40-45 °C.
Nakonec zlehka vmíchej polovyšlehanou smetanu (2).
Obě mousse přendej do sáčků. Sáčky seřízni a vlož je do dalšího sáčku s řezanou cukrářskou špičkou.
Nastříkej do skleniček na malinové želé.
V závěru dekoruj čokoládovými hoblinkami, perličkami, případně dekoracemi.