Entremet malina, maracuja & máta

ENTREMET MALINA, MARACUJA & MÁTA

recept na 1 dort připravený v silikonové formě o objemu 600 ml (např. Universo 600)

Malinový piškot
ráfek o průměru 16 cm
50 g bílky
45 g cukr
15 g cukr moučka
15 g hladká mouka
 

Vyšlehej bílky s cukrem, poté je opatrně zapracuj do malinového pyré. Přidej suché suroviny.

Peč na 165°C cca 15-17 minut.

 
Mousse:
125 g mascarpone
kůra z 1/2 limety
1 lžíce šťáva z limety
5 lístečků máty
 
Smetanu (1) s kůrou a mátou nahřej na 40 °C. Nalij na bílou čokoládu s želatinou a emulguj ponorným mixérem. Přidej šťávu a přeceď přes síto. Následně přidej mascarpone pokojové teploty (nebo ho nahřej na vodní lázni).
 

Vyšlehej smetanu (2) a zapracuj ji do předchozí směsi.

 
Malinový confit:
6 g cukr krupice
 

Pyré s invertním cukrem nahřej na 40°C a přidej směs cukru a pektinu. Přiveď k varu a povař 30 vteřin. Nalij do formy/ ráfku o průměru 16 cm a nech zamrazit.

 
Mučenkové crémeux:
40 g žloutky
25 g vejce
43 g cukr krupice
50 g máslo pokojové teploty
 

Žloutky, vejce, cukr a pyré svař za stálého míchání na 85 °C. Přidej rehydratovanou želatinu.

Zchlaď na 35 °C. Přidej máslo a zamíchej ponorným mixérem.

Vylij na zamražený malinový confit a opět vlož do mrazáku.

 
Mirror glazé:
150 g voda
 

Všechny ingredience za stálého míchání zahřej na 85 °C, poté za občasného míchání zchlaď.

Poprvé polevu vymíchej pomocí tyčového mixéru při teplotě okolo 34 °C, poté znovu před poléváním.

Aplikační teplota polevy se pohybuje od 30–23 °C.

 
Kompletace:
 
Do silikonové formy nalij mousse. Vlož ovocný vklad, opět přidej mousse a vše zakonči korpusem.
 
 
Dokončení:
 
Zmrzlý dort vyndej z formy. Oglazuj připravenou polevou.
 
 
 
 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz