1. Citronový korpus
85 g vejce
25 g cukr moučka (1)
1,5 g citronová kůra
30 g rýžová mouka
25 g cukr moučka (2)
15 g olej
Zahřátá vejce na 30 °C, citrónovou šťávu, kůru a cukr moučka (1) vyšleháme, dokud směs nezesvětlá.
Jemně vmícháme prosáté sypké ingredience, poté přidáme olej.
Rozetřeme na silikonovou podložku (30 × 20 cm). Následně pečeme při 200 °C po dobu 4 minut.
Po upečení ihned zchladíme.
2. Třešňový gel
35 g voda
50 g cukr
Vše svaříme a necháme ztuhnout. Poté rozmixujeme.
60 g
smetana ke šlehání
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.
Bílou čokoládu s malinovým pyré a želatinou rozpustíme. Za stálého mixování pomalu přiléváme želatinu.
Před použitím necháme minimálně 2 hodiny v lednici.
110 g
polovyšlehaná smetana
Malinové pyré zahřejeme, vmícháme nabobtnanou želatinu. Poté jemně vmícháme polovyšlehanou smetanu.
30 g olej
Čokoládu po rozpuštění smícháme s olejem.
Formu na medvídka na chvilku vložíme do mrazáku. Poté ji celou naplníme čokoládou s olejem, necháme chvilku stát a poté přebytečnou čokoládu vylijeme.
Formu očistíme a vrátíme na chvilku zpět do mrazáku.
Do formy vylité čokoládou nejprve nastříkáme třešňový gel, poté nastříkáme třešňovou ganache a mousse. Vše zakončíme citronovým piškotem. Zmrazíme.
Po zmrznutí vyjmeme medvídky z formy.
Dozdobíme je pomocí nahřátého velvet spreje.
Nakonec přendáme na podložku.
Pozn.: A co vykrajovátko?
Vykrajovátko na našem trhu v tuto chvíli není součástí balení. V Silikomartu ale dělají maximum pro to, aby se u nás dalo zakoupit co nejdříve!
Proto přidáváme i recept na křehké těsto 😊
Křehké těsto
50 g máslo
40 g cukr moučka
25 g vejce
115 g hladká mouka
1,5 g sůl
Změklé máslo smícháme s moučkovým cukrem pomocí hnětacího háku (nešleháme).
Přidáme prosáté sypké ingredience střídavě s vejci smíchanými se solí a vanilkou.
Zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočívat v lednici.
Rozválíme mezi dvěma pečicími papíry na tloušťku cca 2,5 mm, vykrájíme medvídky a poté pečeme na perforované podložce při 140 °C po dobu 13–15 minut.