Medvídci ke Dni dětí

Receptura na 8 kusů připravených ve formě TEDDY BEAR 68.
 
1. Citronový korpus
85 g vejce
25 g cukr moučka (1)
1,5 g citronová kůra
30 g rýžová mouka
25 g cukr moučka (2)
15 g olej
 
Zahřátá vejce na 30 °C, citrónovou šťávu, kůru a cukr moučka (1) vyšleháme, dokud směs nezesvětlá.
 
Jemně vmícháme prosáté sypké ingredience, poté přidáme olej.
 
Rozetřeme na silikonovou podložku (30 × 20 cm). Následně pečeme při 200 °C po dobu 4 minut.
 
Po upečení ihned zchladíme.
 
 
2. Třešňový gel
35 g voda
50 g cukr
 
Vše svaříme a necháme ztuhnout. Poté rozmixujeme.
 
  
3. Třešňová ganache
60 g pyré třešeň
60 g smetana ke šlehání
 
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.
 
Bílou čokoládu s malinovým pyré a želatinou rozpustíme. Za stálého mixování pomalu přiléváme želatinu.
 
Před použitím necháme minimálně 2 hodiny v lednici. 
 
 
4. Třešňový mousse
50 g pyré třešeň
110 g polovyšlehaná smetana
 
Malinové pyré zahřejeme, vmícháme nabobtnanou želatinu. Poté jemně vmícháme polovyšlehanou smetanu.
 
 
5. Poleva
300 g bílá čokoláda
30 g olej
 
Čokoládu po rozpuštění smícháme s olejem.
 
Formu na medvídka na chvilku vložíme do mrazáku. Poté ji celou naplníme čokoládou s olejem, necháme chvilku stát a poté přebytečnou čokoládu vylijeme.
 
Formu očistíme a vrátíme na chvilku zpět do mrazáku.
 
 
6. Kompozice
 
Do formy vylité čokoládou nejprve nastříkáme třešňový gel, poté nastříkáme třešňovou ganache a mousse. Vše zakončíme citronovým piškotem. Zmrazíme.
 
 
7. Dokončení
 
Po zmrznutí vyjmeme medvídky z formy.
 
Dozdobíme je pomocí nahřátého velvet spreje.
 

Nakonec přendáme na podložku.

 
 
Pozn.: A co vykrajovátko?
 

Vykrajovátko na našem trhu v tuto chvíli není součástí balení. V Silikomartu ale dělají maximum pro to, aby se u nás dalo zakoupit co nejdříve!

Proto přidáváme i recept na křehké těsto 😊

 
Křehké těsto
50 g máslo
40 g cukr moučka
25 g vejce
115 g hladká mouka
1,5 g sůl
 

Změklé máslo smícháme s moučkovým cukrem pomocí hnětacího háku (nešleháme).

Přidáme prosáté sypké ingredience střídavě s vejci smíchanými se solí a vanilkou.

Zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočívat v lednici.

Rozválíme mezi dvěma pečicími papíry na tloušťku cca 2,5 mm, vykrájíme medvídky a poté pečeme na perforované podložce při 140 °C po dobu 13–15 minut.

 
 
 Pastry.cz  - kvalitní cukrářské potřeby a suroviny pro nadšence i profesionální cukráře.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz