Srpnová výzva probíhá od 1.8. do 31.8.2025.
Receptura na 8 tartaletek o průměru 7 cm; ráfky TARTE RING 70.
Máslo, sůl a cukr utřeme za postupného přidávání vajec. Poté zapracujeme směs hladké a pistáciové mouky. Výsledkem je kompaktní těsto.
Máslo vyšleháme společně s cukrem za postupného přidávání vajec. Nakonec vmícháme směs mandlové, pistáciové a hladké mouky.
NÁŠ TIP:
Do frangipanu můžete vmáčknout maliny a předpéct s nimi.
Všechny suroviny zahřejeme a provaříme. Necháme vychladnout a před použitím prošleháme tyčovým mixérem.
Rozetřeme na frangipane v tartaletce.
Z mléka, cukru, žloutků a škrobu uvaříme krém patis. Po uvaření krém vychladíme.
Poté do něj zašleháme povolené máslo a pistáciovou pastu. Šleháme do pěnové struktury.
Na malinový gel začneme po obvodu tartaletky skládat maliny. Do středu tartaletky stříkneme krém mouseline.
Naskládáme druhou řadu malin a dozdobíme pistáciemi a případně zbylým gelem.