Srpnová výzva probíhá od 1.8. do 31.8.2025.
Receptura na 8 tartaletek o průměru 7 cm; ráfky TARTE RING 70.
Máslo, sůl a cukr utřeme za postupného přidávání vajec. Poté zapracujeme směs hladké a pistáciové mouky. Výsledkem je kompaktní těsto.
Máslo vyšleháme společně s cukrem za postupného přidávání vajec. Nakonec vmícháme směs mandlové, pistáciové a hladké mouky.
NÁŠ TIP:
Do frangipanu můžete vmáčknout maliny a předpéct s nimi.
Všechny suroviny zahřejeme a provaříme. Necháme vychladnout a před použitím prošleháme tyčovým mixérem.
Rozetřeme na frangipane v tartaletce.
Z mléka, cukru, žloutků a škrobu uvaříme krém patis. Po uvaření krém vychladíme.
Poté do něj zašleháme povolené máslo a pistáciovou pastu. Šleháme do pěnové struktury.
Na malinový gel začneme po obvodu tartaletky skládat maliny. Do středu tartaletky stříkneme krém mouseline.
Naskládáme druhou řadu malin a dozdobíme pistáciemi a případně zbylým gelem.
Na cukrářském eshopu Pastry.cz naleznete vše co potřebujete pro výrobu a zdobení tartaletek:
- Formy na tartaletky
- Hotové sladké máslové korpusy na tartaletky
- Náplně a krémy na tartaletky
- Jemné ořechové mouky na tartaletky
- Želatiny, textury a cukry
- Ovocná pyré pro cukráře
- Lyofilizované ovoce (mrazem sušené)
- Podložky na pečení tartaletek
- Cukrářské dekorace, posypy a zdobení
- Cukrářské zdobící sáčky
- Zdobící trubičky k cukrářským sáčkům
- Kvalitní smetana ke šlehání
- Lepenkové podložky na sevírování tartaletek
- Krabice a krabičky nejen na tartaletky