CITRUSOVÉ TARTALETKY
recept na cca 50 ks mini dezertů
Ve větší míse vyšlehej máslo, cukr a sůl do světlé a krémové konzistence pomocí. Přidej žloutky a dobře promíchej. Mouku smíchej s práškem do pečiva, prosij a vmíchej do směsi stěrkou – nepřepracuj těsto, aby zůstalo jemné. Zakryj fólií a dej na 1 hodinu chladit.
Předehřej troubu na 170 °C. Těsto rozválej na tloušťku asi 5 mm a vykroj z něj 50 malých koleček. Přendej je na plech vyložený pečicím papírem a peč 12–15 minut, dokud nebudou zlatavá a křupavá.
Přikryj povrch krému fólií, nech ho vychladnout a pak dej alespoň na 1 hodinu do lednice. Těsně před dokončením tartaletek vyšlehej smetanu do měkkých špiček a jemně ji vmíchej do krému.