CITRUSOVÉ TARTALETKY
recept na cca 50 ks mini dezertů
Ve větší míse vyšlehej máslo, cukr a sůl do světlé a krémové konzistence pomocí. Přidej žloutky a dobře promíchej. Mouku smíchej s práškem do pečiva, prosij a vmíchej do směsi stěrkou – nepřepracuj těsto, aby zůstalo jemné. Zakryj fólií a dej na 1 hodinu chladit.
Předehřej troubu na 170 °C. Těsto rozválej na tloušťku asi 5 mm a vykroj z něj 50 malých koleček. Přendej je na plech vyložený pečicím papírem a peč 12–15 minut, dokud nebudou zlatavá a křupavá.
Přikryj povrch krému fólií, nech ho vychladnout a pak dej alespoň na 1 hodinu do lednice. Těsně před dokončením tartaletek vyšlehej smetanu do měkkých špiček a jemně ji vmíchej do krému.
✅ Na cukrářském eshopu Pastry.cz naleznete vše co potřebujete pro výrobu a zdobení tartaletek:
- Formy na tartaletky
- Hotové sladké máslové korpusy na tartaletky
- Náplně a krémy na tartaletky
- Jemné ořechové mouky na tartaletky
- Želatiny, textury a cukry
- Ovocná pyré pro cukráře
- Lyofilizované ovoce (mrazem sušené)
- Podložky na pečení tartaletek
- Cukrářské dekorace, posypy a zdobení
- Cukrářské zdobící sáčky
- Zdobící trubičky k cukrářským sáčkům
- Kvalitní smetana ke šlehání
- Lepenkové podložky na sevírování tartaletek
- Krabice a krabičky nejen na tartaletky