MARDI GRAS KING CAKE by @misule1007

autor receptu: Michala Jedličková

1. Kynuté těsto
125 g mléko
60 g rozpuštěné máslo
60 g vlažná voda
25 g čerstvé droždí
50 g vejce
50 g cukr krupice
340 g hladká mouka
190 g polohrubá mouka
4 g sůl
1 g nastrouhaný muškátový oříšek
 

Do vlažné vody s mlékem přidáme cukr a kvasnice. Necháme 10 minut vzejít kvásek. Poté přidáme ostatní suroviny a zpracujeme hladké těsto, které necháme zakryté potravinářskou fólií kynout na teplém místě cca 1,5 hodiny.

2. Náplň
40 g hladká mouka
60 g rozpuštěné máslo
1 g mletá skořice
50 g rozinky
 

Rozinky s ořechy rozmixujeme ve food processoru, smícháme s ostatními surovinami. Vytvoříme směs konzistencí podobnou koláčové drobence.

3. Kompletace a pečení
 

Vykynuté těsto rozválíme, posypeme náplní a dle libosti tvarujeme – těsto můžeme srolovat a vytvořit kulatý věnec, který je pro tento recept nejvíc typický. Já zvolila vzhled „květiny“.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 30 minut.

4. Zdobení
q.s. voda
 

Cukr si obarvíme na tři barvy – žlutou, zelenou a fialovou. Glazuru si připravíme s vodou dle návodu.

Vychladlý King Cake dle fantazie polijeme glazurou a posypeme obarveným cukrem.

 

Pastry.cz - cukrářský e-shop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.
 
 
Nezapomeňte Míšu sledovat na jejím instagramovém profilu @misule1007 👩🏻‍🍳
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz