Velikonoční vajíčka

1. "BÍLEK" - Vanilková namelaka
 
Mléko přivedeme k varu. Nalijeme na čokoládu, přidáme nabobtnanou želatinu a důkladně promícháme. Přilijeme studenou smetanu. Směs promixujeme ponorným mixérem a necháme do druhého dne v lednici přikryté folií.

Před použitím krátce prošleháme.

2. "ŽLOUTEK" - Mango compoté
 
NA HNILIČKO (6 ks)
100 g ovocné pyré mango
10 g voda
 
Obal:
250 g voda
25 g cukr krupice
 
Suroviny na žloutek - tzn. pyré a vodu smícháme. Rozdělíme do silikonové formy a zamrazíme. 

Ingredience na obal smícháme a provaříme. Necháme zchladnout na 80 °C.

NA MĚKKO (9 ks)
50 g voda
50 g cukr krupice
 
Pyré s vodou zahřejeme na 40 °C. Cukr smícháme s pektinem, vmícháme do pyré a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme kyselinu citronovou a provaříme cca 1 minutu.

Rozdělíme do formy a zmrazíme. Poté použijeme jako vklad.

NA TVRDO (9 ks)
20 g cukr krupice
 
Pyré, agar, cukr smícháme a za stálého míchání přivedeme k varu a provaříme cca 1 minutu.

Rozdělíme do formy a necháme ztuhnout. Nemrazíme!  Poté použijeme jako vklad.

3. "SKOŘÁPKA" - Čokoláda na potažení
 
4. Kompletace

Namelaku krátce prošleháme, formu na vajíčko naplníme do poloviny.

Vložíme ovocný vklad. V případě vejce na hniličko zmrzlé pyré napíchneme na jehlu, na 3x ponoříme do želé a ihned vložíme do vejce.

Doplníme zbylou namelakou. Zmrazíme.

5. Dokončení

Před dekorací prvně rozehřejeme Gold čokoládu.

Vajíčka vyjmeme z formy, napíchneme na špejli a ponoříme do rozehřáte čokolády.

Pomocí kartáčku a karty postříkáme vejce mléčnou, taktéž rozehřátou čokoládou.

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz