1. "BÍLEK" - Vanilková namelaka
Mléko přivedeme k varu. Nalijeme na čokoládu, přidáme nabobtnanou želatinu a důkladně promícháme. Přilijeme studenou smetanu. Směs promixujeme ponorným mixérem a necháme do druhého dne v lednici přikryté folií.
Před použitím krátce prošleháme.
2. "ŽLOUTEK" - Mango compoté
NA HNILIČKO (6 ks)
Obal:
250 g voda
25 g cukr krupice
Suroviny na žloutek - tzn. pyré a vodu smícháme. Rozdělíme do silikonové formy a zamrazíme.
Ingredience na obal smícháme a provaříme. Necháme zchladnout na 80 °C.
NA MĚKKO (9 ks)
50 g voda
50 g cukr krupice
Pyré s vodou zahřejeme na 40 °C. Cukr smícháme s pektinem, vmícháme do pyré a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme kyselinu citronovou a provaříme cca 1 minutu.
Rozdělíme do formy a zmrazíme. Poté použijeme jako vklad.
NA TVRDO (9 ks)
20 g cukr krupice
Pyré, agar, cukr smícháme a za stálého míchání přivedeme k varu a provaříme cca 1 minutu.
Rozdělíme do formy a necháme ztuhnout. Nemrazíme! Poté použijeme jako vklad.
3. "SKOŘÁPKA" - Čokoláda na potažení
4. Kompletace
Namelaku krátce prošleháme, formu na vajíčko naplníme do poloviny.
Vložíme ovocný vklad. V případě vejce na hniličko zmrzlé pyré napíchneme na jehlu, na 3x ponoříme do želé a ihned vložíme do vejce.
Doplníme zbylou namelakou. Zmrazíme.
5. Dokončení
Před dekorací prvně rozehřejeme Gold čokoládu.
Vajíčka vyjmeme z formy, napíchneme na špejli a ponoříme do rozehřáte čokolády.
Pomocí kartáčku a karty postříkáme vejce mléčnou, taktéž rozehřátou čokoládou.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.