KŘUPAVÉ LINECKÉ SUŠENKY S GRILIÁŠEM
275 g hladká mouka
4 g prášek do pečiva
100 g cukr moučka
10 g vanilinový cukr
špetka soli
1 ks vejce
125 g máslo
50 g griliáš
10 g kakao*
* v případě kakaových sušenek nahradit 10 g mouky kakaem
Sypké ingredience důkladně smícháme dohromady. Přidáme studené máslo nakrájené na malé kostičky a vytvoříme drobenku.
Do drobenky přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto.
Těsto vyválíme na tloušťku 3 mm (griliáš začne pod válečkem křupat), vykrájíme požadované tvary, posypeme griliášem a pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů cca 10 minut.
PERNÍKOVÉ ROHLÍČKY ZDOBENÉ KRÁLOVSKOU GLAZUROU
Perníkové rohlíčky
350 g hladká mouka
20 g kypřicí prášek do perníku
150 g třtinový cukr
špetka soli
10 g vanilinový cukr
5 g perníkové koření
275 g tekutý med
100 g voda
Sypké ingredience (mouku prosejeme) důkladně smícháme dohromady. Přidáme vodu s medem a pomocí protínací metly vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozetřeme na plech (40 x 37 cm) vyložený pečicím papírem.
Pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů cca 15 minut.
Ze zchladlého těsta vykrájíme rohlíčky.
Královská glazura
Do sypké směsi určené k přípravě královské glazury přidáme několik kapek vody. Promícháme a použijeme.
Dokončení
Happy Sprinkles HOLLY JOLLY
Perníčky dekorujeme královskou glazurou a cukrovým zdobením.
OVESNÉ HRUDKY S KANDOVANÝM POMERANČEM
Těsto
75 g hladká mouka
2 g prášek do pečiva
150 g ovesné vločky jemné
80 g cukr moučka
10 g vanilinový cukr
100 g máslo
špetka soli
nastrouhaná kůra z 1/2 pomeranče
40 g žloutek
60 g pomerančová šťáva
Sypké suroviny důkladně smícháme dohromady. Přidáme studené máslo nakrájené na malé kostičky a vypracujeme drobenku.
Do drobenky přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme žloutky a nastrouhanou kůru z pomeranče. Spojíme.
Z takto vytvořeného těsta tvarujeme kuličky, do kterých uděláme důlky.
Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů cca 15 minut.
Pomerančová poleva
150 g cukr moučka
170 g pomerančová marmeláda
Marmeládu přivedeme k varu a vmícháme do ní cukr. Vymícháme do hladka. Ihned použijeme.
Dokončení
Pomerančovou kůru nakrájíme na malé kostičky.
Hrudky zdobíme pomerančovou polevou a kousky kandované kůry.
Necháme důkladně zaschnout.
VANILKOVO-ČOKOLÁDOVÉ PUSINKY
90 g bílek
75 g cukr krupice
10 g vanilinový cukr
50 g cukr moučka
10 g kukuřičný škrob
100 g nasekané mandle
Bílky vyšleháme do pěny. Poté za stálého šlehání na třikrát přidáme cukr krupice a vanilkový cukr - vyšleháme pevný meringue.
Do meringue stěrkou opatrně zapracujeme prosátý cukr moučka společně s kukuřičným škrobem.
Nakonec přidáme mandle a čokoládu.
Z hmoty tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu.
Sušíme v troubě předehřáté na 95 stupňů cca 1 hodinu (dokud pusinky nejdou snadno odlepit od pečicího papíru).
Dokončení
Čokoládu rozpustíme a následně v ní máčíme zchladlé pusinky.
Pusinky po namočení skládáme na vzorovanou transfer folii.
Po zaschnutí čokolády (doporučujeme umístit do lednice) pusinky odlepíme.
MUŠLIČKY S OŘECHOVÝM KRÉMEM A KARAMELOVOU ČOKOLÁDOU
Těsto
250 g hladká mouka
4 g prášek do pečiva
150 g máslo
100 g cukr moučka
10 g vanilinový cukr
1 ks vejce
špetka soli
Sypké ingredience důkladně smícháme dohromady, přidáme studené máslo nakrájené na malé kostičky a vytvoříme drobenku.
Následně přidáme rozšlehané vejce a vše zpracujeme do hladkého těsta.
Těsto vytlačujeme do silikonových forem.
Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů po dobu cca 12 minut.
Ořechový krém
125 g máslo
Změklé máslo vyšleháme do nadýchané světlé hmoty.
Poté do másla zašleháme oříškové praline - výsledkem je hladký krém bez hrudek.
Dokončení
Mušličky naplníme připraveným krémem.
Čokoládu rozpustíme. Poté pomocí cukrářského sáčku dávkujeme menší množství čokolády do každé formičky. Následně do formiček vkládáme naplněné cukroví a necháme ztuhnout.
KANDOVANÝ POMERANČ V ČOKOLÁDĚ
50 g Kakao premium
Polovinu pomerančových plátků máčíme nejdříve v kakau a poté v rozpuštěné čokoládě.
Necháme v chladu zatuhnout. Ideální jako jedlý dárek! :)
NAŠE TIPY
• VANILINOVÝ CUKR
• VANILINOVÝ CUKR
Vanilinového cukru není nikdy dost, a pro období před Vánoci to platí dvojnásob. Nezapomeňte proto před odesláním Vaší objednávky do košíku vložit i naše kilové balení vanilinového cukru, které Vám nejenže vystačí na celé Vánoce, ale jako bonus Vám také příjemně provoní celou kuchyň!
U nás v Pastry rádi ochutnáváme - a věříme, že Vy také! Právě z toho důvodu v našem sortimentu naleznete hned několik druhů ořechových past a praline v 200g baleních (ideálních právě na zkoušku), díky kterým Vaše máslové krémy vyladíte k dokonalosti. Bude Vaším favoritem pasta z lískových ořechů nebo pistácií?
Letošní novinkou, kterou jsme si pro Vás připravili, jsou pevné krabice na cukroví - protože správné skladování cukroví je dle našeho názoru důležité stejně jako výběr kvalitních surovin. Krabice se lehce skládají, jsou pevné a vybrat si můžete hned z několika velikostí!
Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.