Callebaut W2
Bílá čokoláda Callebaut Recipe N° W2
Patří mezi nejvěhlasnější bílou belgickou čokoládu. Recept č. W2 patří mezi původní recepturu Octaafa Callebauta, vnuka pivovarníka z malého belgického městečka Wieze, který v roce 1911 založil společnost Callebaut. Bílá čokoláda Callebaut W2 se stala nejoblíbenější čokoládou mnoha mistrů cukrářů.
Tato pravá ryze belgická čokoláda se vyrábí zejména z mléka krav pasoucích se na belgických pastvinách a z místní cukrové třtiny. Má příjemnou chuť s výraznými mléčnými, smetanovými, karamelovými a vanilkovými tóny, které jsou vzájemně dokonale vyvážené. Čokoládu W2 lze kombinovat se širokou škálou surovin a příchutí: od sladkých po hořké, od koření po bylinky a od ovoce až po pivo.
Díky své střední tekutosti jde o univerzální čokoládu. Používá se do čokoládových tabulek nebo figurek a vždy vás překvapí svým krásným hedvábným leskem a elegantní texturou. Můžete se na ni zcela spolehnout při dochucování mousse, crèmes, zmrzlin, nápojů a polev.
Původ kakaových bobů
"Aby bylo dosaženo dokonale vyvážené a plné chuti, míchají se kakaové boby ze 3 různých zemí původu: Pobřeží slonoviny, Ghany a Ekvádoru"
Hlavní výhody čokolády Callebaut W2
vyvážená – mléčná – smetanová – s vanilkovými tóny - snadno se rozpouští - dobře se s ní pracuje
Složení bílé čokolády W2
Tato čokoláda má dobře vyváženou krémově mléčnou chuť, optimální tekutost a má široký rozsah použití v cukrářství.
- Obsah kakaa: 28 %
- Obsah mléčné sušiny: 23 %
- Tekutost: střední
- Balení: malé pecky Callets™
- Složení: cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, emulgátory: sojový lecitin, přírodní vanilka.
- Nutriční hodnoty na 100 g: energetická hodnota 2379 kJ (569 kcal); tuky 35,8 g; sacharidy 55,3 g (z toho cukry 54,9 g); bílkoviny 6,0 g; sůl 0,21 g.
Doporučení: Čokoládu nevystavujte přímému slunečnímu záření, skladujte na suchém místě bez vůní a pachů, při teplotě 12-18°C a relativní vlhkosti do 70%.
Čokolády Callebaut W2 v nabídce našeho eshopu www.Pastry.cz:
CALLEBAUT Čokoláda W2 bílá 28% Nejjemnější bílá belgická čokoláda. Skvěle...
CALLEBAUT Čokoláda W2NV bílá 28% Nejjemnější bílá belgická čokoláda. Skvěle...
Nadace Cocoa Horizons a udržitelné pěstování kakaa
Zakoupením této čokolády podporujete pěstitele kakaa. Nejkvalitnější belgická čokoláda Callebaut se vyrábí z vysledovatelných kakaových bobů. To znamená, že je možné je vysledovat až ke komunitám konkrétních kakaových farmářů, kteří je pěstují. Důraz je kladen na 100% udržitelnost pěstování kakaa.
"Z každého balení belgické čokolády Callebaut, které zakoupíte, se investuje část zpět do udržitelného pěstování kakaa prostřednictvím Nadace Cocoa Horizons. Ta podporuje přímé pěstitele kakaa v západní Africe. Díky tomu mohou tito drobní pěstitelé rozvinout své malé hospodářství a vybudovat prosperující kakaové plantáže. Motivuje i mladou generaci a hlavně ženy, věnovat se tomuto řemeslu, stát se nezávislými a uživit své rodiny."