recept na 16 ks
1. Křehké těsto
75 g studené máslo
35 g cukr moučka
15 g vejce80 g hladká mouka
1 g sůl
Všechny suroviny rychle spojíme v hladké těsto, které následně rozválíme mezi dvěma pečicími papíry/ elastickými fóliemi a zamrazíme.
Z dostatečně ztuhlého těsta vykrájíme 32 srdíček. Ta poté pečeme na 165 °C po dobu 12 minut.
TIP: Pokud chcete mít sušenky rovné, upečte je mezi dvěma perforovanými podložkami.
2. Mousse malina, liči, růže
250 g polovyšlehaná smetana
Ztužovač smícháme s malinovým a liči pyré. Vmícháme polovyšlehanou smetanu.
Takto připraveným mousse naplníme silikonovou formu. Zamrazíme.
3. Mirror glazé
Glazé spojíme s vodou a za stálého míchání zahřejeme na 80 °C. Přelijeme do odměrky, přikryjeme na kontakt fólií a necháme do druhého dne v lednici.
Před použitím glazé rozehřejeme v mikrovlnné troubě a doleštíme ponorným mixérem.
Obarvíme na světle fialovou barvu. Po oglazování poloviny srdíček zbytek glazé obarvíme na intenzivnější odstín fialové.
4. Dokončení
Světle fialovou polevou oglazujeme polovinu srdíček. Ihned je otřeme a položíme je na sušenkové srdce.
Poté zbylým glazé, dobarveným na intenzivnější fialovou, polijeme zbytek srdíček. Ta znovu položíme a sušenkové srdce.
Po zaschnutí na tmavší srdce položíme to světlejší.
Dekorujeme sušenou růží.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.