1. Odpalované těsto
375 g voda
110 g olejBarvivo rozpustíme v trošce vody. Směs na odpalované těsto, vodu, olej a barvivo smícháme v kotlíku a pomocí protínací metly mícháme po dobu cca 3 minut.
Hotové těsto nastříkáme cukrářským sáčkem s jemnou řezanou trubičkou BF315 na perforovanou pečicí podložku, přidáme craquelin (viz dále) a pečeme na 175 °C cca 25 min.
2. Craquelin
90 g máslo
90 g cukr krupice
50 g hladká mouka
V trošce vody rozpustíme červenou barvu. Ostatní suroviny spojíme v hladké těsto, které následně obarvíme.
Těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na 2 mm a zamrazíme.
Poté vykrájíme prstence, které položíme na Paris-Bresty nastříkané na podložku.
3. Mascarpone chantilly
210 g smetana ke šlehání
30 g cukr krupice
50 g mascarpone
Vanilkový lusk rozřízneme a semínka přidáme ke zbytku ingrediencí. Pomocí šlehače na střední rychlost vyšleháme jemný krém.
4. Višňový džem
5. Kompletace
Chantilly nastříkáme do podélně rozkrojených Paris-Brestů.
Přidáme trochu višňového džemu.
6. Dokončení
q.s. třešňové květy
Na hotové Paris-Bresty pomocí glukózy přilepíme květy a čokoládové dekorace.
Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.
.
.
.
.
.
.
.
.
.