Kokosová roláda

KOKOSOVÁ ROLÁDA S ANANASEM, MANGEM A MARACUJOU
 
Světlý piškot Jaconde
80g cukr moučka
100g vejce (1)
15g rozpuštěné máslo
20g hladká mouka 
100g bílky 
30g cukr krystal
 
Vejce(1) vyšleháme s cukrem moučka a mandlovou moukou, poté přidáme hladkou mouku. Ve vedlejší nádobě vyšleháme bílky s cukrem krystal a pomalu stěrkou vmícháme k první směsi. Nakonec přilijeme rozpuštěné máslo a opět jemně promícháme.
 
Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů zhruba 10 minut.
 
Necháme zchladnout.
 
Kokosová křupavá náplň
 
Ananasová marmeláda s maracujou
100 g ananas
50 g cukr
14 g maracuja semínka
5 g citronová šťáva
 
Ananas nakrájíme na velmi malé kostičky.
 
Cukr zkaramelizujeme, přidáme ananas, semínka z vanilkového lusku a deglazujeme maracujovým pyré a citronovou šťávou.
 
Provaříme tak, abychom zredukovali nadbytek tekutiny.
 
Necháme zchladnout.
 
Základní cukrářský krém
160 g TOP CREAM
357 g voda
 
TOP CREAM přidáme do vody, promícháme metlou a necháme 3 minuty odležet. Poté krátce prošleháme.
 
Lehký krém s příchutí manga
650 g základní cukrářský krém (viz výše)
 
Do připraveného základního krému zašleháme smetanu.
 
Nakonec ochutíme mango pastou.
 
Kokosové chantilly 
80 g krémový sýr
18 g cukr moučka
55 g kokosové mléko
 
Smetanu, krémový sýr, kokosové mléko a cukr vyšleháme společně se semínky vanilkového lusku do pevné šlehačky.
 
Odpalované těsto
125 g voda
1,5 g sůl
2,5 g cukr
50 g máslo
75 g mouka
125 g vejce
 
Vodu, cukr, máslo nakrájené na malé kostičky a sůl přivedeme k varu. Odstavíme z plamene, najednou vsypeme mouku, kterou důkladně zapracujeme a vrátíme zpět nad plamen.
 
Těsto odpalujeme po dobu 3 minut.
 
Odpálené těsto necháme v robotu s protínací metlou míchat do doby, než z těsta přestane vycházet pára. Poté za stálého míchání přidáváme vajíčka. Výsledkem je hladké těsto.
 
Z takto připraveného těsta nastříkáme sáčkem s hladkou špičkou malé bochánky, které pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů cca 20 minut.
 
Karamelová poleva
 
Mléčný karamel lehce nahřejeme a máčíme v něm kuličky z odpalovaného těsta.
 
Kompletace
Na piškot rovnoměrně rozetřeme kokosovou křupavou náplň. Totožný postup opakujeme s mangovým krémem (trochu odložíme bokem na potřetí rolády) a ananasovou marmeládou.
 
Stočíme do rolády.
 
Dokončení
100 g strouhaný kokos
1 ks sušený vanilkový lusk 
 
Roládu potřeme zbytkem mangového krému a obalíme ve strouhaném kokosu.
 
Zdobíme kokosovým chantilly, kuličkami z odpalovaného těsta s karamelovou polevou a sušeným vanilkovým luskem.
 
NAŠE TIPY
Podložky a krabice na rolády
Věděli jste, že v našem sortimentu najdete nejen podložku, ale i krabici, určenou přímo pro štrúdly a rolády? Výhodou podložky je její variabilita - jedná se totiž o podložku oboustrannou a je tedy jenom na Vás, zda se rozhodnete využít zlatou, nebo černou stranu. A jaký je benefit krabice? Přece ucho, které je zárukou pohodlného přenášení!
 
Pokud pravidelně sledujete naše novinky, jistě Vám neunikly vanilkové lusky EXCLUSIVE, které jsme si zamilovali hned při prvním použití. Okouzlí Vás nejen svou velikostí, ale především také šťavnatostí a s ní souvisejícím množstvím semínek. Zamilujete si je i Vy?
 
Pastry ochucovací pasty jsou tu pro Vás vždy, když zrovna nemáte po ruce čerstvé ovoce nebo pyré. Pasty jsou vyrobené z kvalitních surovin, obsahují co nejvyšší podíl ovoce a díky velmi malému dávkování (zhruba 50 g na 1 kg krému) představují z ekonomického hlediska velmi efektivní řešení v poměru ceny a kvality.


Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz