Zlato a stříbro
Jedlé zlato a stříbro na dorty a dezerty v plátcích, či drcené. Cukrářské zlato lze použít pro zlaté zdobení na svatební nebo sváteční dorty, dezerty a zákusky. Je zcela zdravotně nezávadné.
Nejprodávanější
Jedlé cukrářské zlato
Prodej jedlého potravinářského zlata a stříbra vhodného k dekorování Vašich cukrářských výrobků. Ideální pro efektní zlaté dekorace na dorty a dezerty. Jedná se o kousky a plátky cukrářského jedlého zlata E175 a stříbra E174. Dále si můžete vybrat i křupavé zlaté bisquit kousky vhodné k dekorování.
Co je to jedlé zlato?
"Jedlé zlato je zvláštní druh zlata schválený Evropskou unií a Spojenými státy jako potravinářská přídatná látka s kódem E 175. Používá se v haute cuisine. Může být použito v potravinách i nápojích, například k dekoraci cukrovinek, jako přísada suši nebo ve zmrzlině. Konzumace jedlého zlata nemá žádné negativní ani pozitivní účinky, protože je biologicky inertní.
Jedlé zlato bylo již ve středověku proslulé mezi evropskými králi – jako ozdoba jídla či symbol bohatství a prestiže. Antičtí soudní lékaři věřili, že zlato pomáhá s artritidou a dalšími tělesnými problémy, jako jsou bolavé končetiny ..." Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Jedlé_zlato