Cukrářské směsi

Málokteré téma je v cukrařině natolik kontroverzní jako práškové směsi 🙈

Směsi, které Ti přinášíme my, jsou však skvělé nejen z hlediska chuti, ale i kvality😍 A protože víme, že každý z nás čas od času bojuje s časovým presem, věříme, že nastane chvíle, kdy Ti i tyto produkty přijdou vhod 🤗

Velká část směsí je navíc bezlepková ✌🏻

 

PASTRY SMĚSI: 

• BEZLEPKOVÉ BROWNIES

Toto bezlepkové brownies, vyrobeno na bázi rýžové mouky 🍚, potěší nejen celiaky - je totiž vážně výborné! 😍 Není proto náhoda, že patří mezi naše nejprodávanější produkty 🛒

 

Jaká je jeho příprava? 👩🏼‍🍳

500 g bezlepková směs na brownies

250 g změklé máslo/ olej

187,5 g vejce

 

Do mísy nasypeš Pastry směs na brownies, přidáš máslo/ olej a vejce a šleháš na střední rychlost po dobu 3 minut.

Těsto naliješ do vymazané formy a pečeš na 170 stupňů po dobu 30-40 minut.

💡 Náš tip: Přidej do těsta nasekané oříšky - brownies tak doplníš o křupavý element! 🌰

 

👉🏻 BEZLEPKOVÉ BROWNIES

 

ČERNÉ MUFFINY

Další čokoládovou “bombou” v naší nabídce je směs na černé muffiny 💣

Pokud tedy toužíš po vláčném moučníku plném čokolády 🍫, na nic nečekej a sáhni po této směsi! 😍

 

Recepturu najdeš níže ⬇️

500 g směs černé muffiny

150 g voda

300 g rostlinný olej

225 g vejce

 

Všechny suroviny nech míchat na střední rychlost v robotu s protínací metlou - zabere to asi 3 minuty ⏳ 

Těsto vlož do forem (plň maximálně do 2/3 výšky) a peč v troubě předehřáté na 180 stupňů zhruba 30 minut.

👩🏼‍🍳 Asi Tě nepřekvapí, že do těsta doporučujeme přidat čokoládové chunks! 🍫

 

👉🏻 ČERNÉ MUFFINY

 

• SMĚS NA MUFFINY

V Pastry pochopitelně myslíme i na ty, kteří čokoládě příliš neholdují 🙈 Směs na klasické světlé muffiny 🧁 je proto nedílnou součástí našeho sortimentu 🤗

 

Jak je připravíš? 🧐

500 g směs muffiny

225 g voda

150 g olej

 

Všechny suroviny spojíš, a to pomocí robotu s protínací metlou (na střední rychlost necháš míchat zhruba 5 minut).

Těstem následně naplníš formy (vždy maximálně do 2/3) a dáš péct do trouby předehřáté na 180 stupňů zhruba na 25 minut.

Přejeme Ti dobrou chuť! 🥰

 

👉🏻 SVĚTLÉ MUFFINY

 

ODPALOVANÉ TĚSTO

Odpalované těsto bez odpalování? 🧐 Žádný nesmysl, nýbrž novinka a z jistého úhlu pohledu i revoluce v jeho přípravě! 😯

 

Pojďme si tedy ukázat jak na to 🤗

250 g směs odpalované těsto

375g voda

110 g olej

 

Ingredience spojíš a mícháš 2-6 minut - výsledkem je hladké těsto.

Následně na plech nastříkáš požadované tvary a pečeš v troubě předehřáté na 230 stupňů po dobu 16-18 minut.

Vyzkoušíš tuto směs? 💁🏼‍♀️ A připravíš věnečky, éclairs či choux? ❤️

 

👉🏻 ODPALOVANÉ TĚSTO

 

PERNÍK

Skořice, anýz, hřebíček, muškátový ořech i pomerančová kůra 🍊 - to vše provoní Tvou kuchyň, pokud se rozhodneš upéct perník z této směsi! 🤤

Chutná jako od babičky 👵🏻, a to i navzdory velmi jednoduché přípravě - o čemž se ostatně můžeš přesvědčit níže ⬇️

 

500 g perníková směs

200-230 g voda

5 lžic olej

 

Ingredience důkladně spoj, nalij do vymazané formy a peč na 200 stupňů zhruba 30 minut.

👩🏼‍🍳 Naše doporučení? Zchladlý perník polij čokoládovou polevou ICE CHOC 🍫

 

👉🏻 PERNÍK

 

PIŠKOT BEZ LEPKU

Dalším typem korpusu, který celiaci zcela jistě uvítají, je klasický světlý piškotbez lepku 🍰

Toto nadýchané piškotové těsto se skvěle hodí nejen na korpusy, ale i pláty a rolády 🤩

 

Ptáš se na základní recepturu? 👩🏼‍🍳

500 g směs piškot bez lepku

250 g vejce

250 g rostlinný olej

 

Vše šlehej mixérem po dobu 6 minut na střední rychlost.

Poté těsto vlož do vysypané a vymazané formy a peč na 180 stupňů zhruba 40 minut.

💡 Víš, že v tomto případě můžeš olej nahradit máslem? 🧈 ALE POZOR - v takovém případě mixuj pomaleji, zato déle ☝🏻

 

👉🏻 PIŠKOT BEZ LEPKU

 

RED VELVET BEZ LEPKU

Další směsí zhotovenou na bázi rýžové mouky je bezlepková směs na Red velvet, pro který je typická sytě červená barva 🔴

Této barvy bývalo v minulosti dosaženo pouze pomocí chemické reakce mezi kakaovým práškem a kyselými přísadami, dnes už si však dopomáháme červeným barvivem - a i tak je často těžké požadovaného odstínu dosáhnout 😔

S naší směsí bude korpus nejen skvěle chutnat, ale i vypadat 🤩 Naplň ho krémem ze smetanového sýra a garantujeme Ti, že se na dort na řezu nebudeš moci vynadívat! ❤️

 

Příprava je rychlá a snadná 👩🏼‍🍳

500 g směs

175 g změklé máslo/ olej

250 g vejce

 

Do misky nasyp směs, přidej máslo/olej a vejce. Šlehej elektrickým šlehačem při střední rychlosti asi 3 minuty.

Takto připravené těsto nalij do vymazané formy a peč v troubě předehřáté na 160 stupňů zhruba 50 minut.

 

👉🏻 RED VELVET

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz