ADVENTNÍ KALENDÁŘ - Vánoční sobík

ADVENTNÍ KALENDÁŘ 8. PROSINEC

Chceš své blízké na Vánoce ohromit dezertem výjimečným nejen z hlediska chuti, ale i vzhledu? Pak doporučujeme vsadit na tohoto sobíka 🎅🏻

 

VÁNOČNÍ SOBÍK

 

Forma Silikomart SEGRETI DEL BOSCO 115

 

Korpus: oříškové dacquoise:

80 g bílky

27 g cukr krupice

55 g cukr moučka

55 g lískooříšková mouka

15 g hladká mouka

 

Z bílků a cukru krupice ušleháš sníh do měkkých špiček. Mouku s cukrem moučka a oříškovou moukou proseješ a opatrně vmícháš do bílkového sněhu. Nastříkáš na plech malé buflery a pečeš při 160°C cca 8 min.

 

Vklad: praliné krém:

Forma Silikomart Truffles 20

300 g mléko

65 g žloutky

40 g cukr krupice

30 g kukuřičný škrob

50 g lískooříškové praliné

 

Z mléka, cukru, žloutků a škrobu uvaříš cukrářský krém. Zchladíš a při 70°C přidáš praliné.

Zchladíš mícháním na střední rychlost a poté naplníš do silikonové formy Truffle 20. Zmrazíš.

 

Bavorský krém:

125 g mléko

125 g smetana 35% (1)

50 g žloutky

50 g cukr krupice

3 plátky želatina

200 g čokoláda Alunga

450 g smetana 35% (2)

 

Z mléka, cukru, smetany (1) a žloutků uvaříš anglický krém na 82°C.

Přidáš nabobtnanou želatinu a naliješ na čokoládu. Promícháš.

Při 28°C na 3x vmícháš polovyšlehanou smetanu (2).

 

Kompletace:

Bavorský krém naplníš do 2/3 výšky formy Segreti dle bosco

Vložíš zmrzlý praliné krém, doplníš zbylým krémem a uzavřeš dacquoise buflerem. Celé vymrazíš.

 

Dokončení:

q.s. velvet sprej světle hnědý

12 ks čokoládová dekorace sob

q.s. pudr s rozprašovačem zlatý

 

Dezerty vyjmeš z formy a postříkáš velvet sprejem. Přendáš na podložky. Dozdobíš čokoládovým sobem a zlatým pudrem.

 sobík

Máš k receptuře nějaké otázky? Napiš nám je do komentáře, rádi Ti odpovíme

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz