6 ks, forma SF026
1. Dýňové pyré
1 ks dýně Hokkaidó
Dýni rozdělíme na 4 díly, vyjmeme vnitřní dužinu a semínka. Očištěné segmenty dáme na plech a pečeme při 170 °C cca 30 minut. Necháme vychladnout.
Zchladlou dýni zbavíme slupky a rozmixujeme ponorným mixérem.
Zchladlou dýni zbavíme slupky a rozmixujeme ponorným mixérem.
1 ks vejce
44 g cukr krupice
44 g cukr krupice
50 g máslo
70 g hladká mouka
1/2 lžičky Pastry kypřicí prášek do pečiva
1 g sůl
1/2 lžičky perníkové koření
60 g dýňové pyré
Vejce, cukr a změklé máslo vyšleháme. Následně přidáme pyré a zapracujeme prosáté suché ingredience.
Dávkujeme do formy po 50 g a pečeme na 165 °C asi 15 minut.
Po upečení necháme vychladnout.
3. Dýňový mousse
10 g cukr krupice
20 g pyré mango
83 g pyré dýně
85 g smetana ke šlehání
Část pyré s cukrem zahřejeme a vmícháme nabobtnanou želatinu. Dobře promícháme, přidáme zbylé studené pyré a nakonec po částech opatrně vmícháme polovyšlehanou smetanu.
Necháme v chladu ztuhnout, aby bylo možné mousse cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou nastříkat na dezert.
4. Poleva
Čokobelu rozehřejeme a smícháme s barvou.
5. Dokončení
6 ks Pastry čokoládová dekorace - lebky
Korpusy vymrazíme. Následně je namočíme do polevy a přendáme na podložku.
Dozdobíme mousse a čokoládovou dekorací.