ADVENTNÍ KALENDÁŘ - Focaccia

ADVENTNÍ KALENDÁŘ 23. PROSINEC 

Blíží se nejen konec adventního kalendáře, ale i konec roku 🥂

Pokud patříš k těm, kteří si oslavu nového roku nedokáží představit bez spousty sladkých a slaných dobrot, jistě Ti přijde vhod recept na naši silvestrovskou focacciu! 🎊

 

FOCACCIA

Polish:

75 g silná mouka

50 g voda (22 °C)

50 g mléko

3 g droždí

1,5 g cukr

 

Vodu spoj s droždím, přidej mléko, cukr a mouku a vytvoř hladké těstíčko. 

Nech 24 hodin fermentovat při teplotě 6 °C.

 

 

1 000 g silná mouka (s vysokým obsahem lepku)

200 g polish

6 g droždí

330 g voda

330 g mléko

150 g olivový olej

20 g sůl

 

Smíchej mouku s vodou a polishem.

Přidej droždí a sůl a prohněť.

Když těsto získá jemnou strukturu, začni postupně přidávat olej.

Následně těsto nech 1 hodinu kynout (3x přelož) a potom ulož do lednice do druhého dne.

Druhý den těsto roztáhni na plech, potři olejem a peč na 170° po dobu 40 minut.

 

VARIANTA 1: plátky cibule a olivy s bylinkami

VARIANTA 3: zelené olivy a chřest

 

NÁŠ TIP:

Z focacci můžeš připravit báječný sendvič! Doporučujeme rozkrájet ji na menší čtverce a naplnit bazalkovým pestem, mozzarellou, rajčaty a prosciuttem 🍅

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz