Kokosový dezert s tropickým ovocem

receptura na 12 ks

1. Kokosový korpus

92 g cukr moučka
112 g bílky
38 g cukr krupice

250 g Pastry krém Donatello

Z bílků vyšlehej sníh - postupně do něj zašlehej cukr krupici. Suché ingredience smíchej a následně je zlehka a postupně zapracuj do bílků.

Rozetři na menší plech/ polovinu podložky TAPIS ROULADE 03 a peč na 170 °C asi 15-20 minut.

Po zchladnutí na korpus rozetři Donatello krém a dej zamrazit.

 

2. Karamelový vklad

 
Karamel nech v pokojové teplotě, aby povolil. Poté jím naplň formu a nech zamrazit.
 
 

3. Kokosový mousse

5 plátků želatina
450 g smetana ke šlehání 31% (2)
 
Smetanu (1) svař s kokosovou pastou. Nalej na čokoládu s nabobtnanou želatinou a promíchej ponorným mixérem.
 
Nech zchladnout na 30 °C a poté spoj s polovyšlehanou smetanou (2).
 
 

4. Kompletace

 
Kokosovou mousse nalij do formy a rozetři do stran.
 
Přidej vyhrazený karamelový vklad a doplň mousse.
 
Zavíčkuj korpusem a ulož do mrazu.
 
 

5. Dokončení

 
Zrcadlovou polevu lehce nahřej a polij jí dezerty vylouplé z formy.
 
Očisti, přendej na podložku a dekoruj kokosovými plátky.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz