Lemon

recept na 4 ks

silikonová forma na dezerty LIMONE 120 ml

 

ŠLEHANÁ CITRONOVÁ GANACHE

3 g plátková želatina

530 g smetana ke šlehání 35%

140 g Pastry bílá čokoláda 25%

120 g ovocné pyré citron

 

Želatinu rehydratuješ.

Polovinu smetany přivedeš k varu, přidáš želatinu a tuto horkou tekutinu postupně naléváš na čokoládu. Poté emulguješ ponorným mixérem.

Následně přidáš zbytek studené smetany, citronové pyré a nakonec opět promícháš ponorným mixérem.

Přikryješ potravinářskou fólií, uložíš na minimálně 12 hodin do chladu a před dávkováním do formy vyšleháš.

 

MARACUJA VKLAD

250 g Pastry maracuja náplň

 

Náplň je připravena k použití.

 

KOMPLETACE

Formu z poloviny naplníš vyšlehanou ganache. 

Do každého citronu pomocí cukrářského sáčku nastříkáš mučenkovou náplň.

Necháš důkladně zamrznout.

 

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA

250 g Pastry bílá čokoláda 25%

250 g Pastry kakaové máslo v peckách

q.s. žluté kakaové máslo

 

Čokoládu společně s kakaovým máslem rozpustíš.

Obarvíš kakaovým máslem do požadovaného odstínu.

 

DOKONČENÍ

q.s. velvet sprej žlutý

Citrony po namočení do polevy postříkáš velvet sprejem.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz