Co budete na přípravu cca 16 kusů čokoládových lízátek potřebovat:
LIBOVOLNÝ KORPUS 200g
GANÁŽ
CALLEBAUT ČOKOLÁDA 811 (hořká) 75g
ICE CHOC DARK - hořká čokoláda na polévání zhruba 50g
ICE CHOC RUBY - ruby čokoláda na polévání zhruba 50g
CUKROVÉ ZDOBENÍ - KULIČKY ZLATÉ mini
POSTUP:
Jednoduchý a vynikající recept na čokoládová lízátka CAKE POPS!
Stačí si připravit cca 200g jakéhokoliv korpusu, můžete použít například odřezky z dortového korpusu, či bábovku, brownies. Výběr je na Vás.
Na ganáž zahřejte smetanu v kastrůlku až k bodu varu (nechte jemně probublat) a nalijte na pecky čokolády. Stěrkou rozmíchejte a nechte 20-30 minut odpočinout, než začne krém lehce tuhnout.
Korpus rozdrobte do misky a přidejte ganáž. Zapracujte v kompaktní těsto a z něj pak v dlaních tvořte malé kuličky.
Kuličky dejte na 15 minut do lednice. Mezitím si rozehřejte Ice choc čokoládu ve vyšší nádobě a připravte tyčky k lízátkům.
Každou tyčku namočte zhruba 1 cm do čokolády a vtlačte ponořenou část do středu kuličky. Celou kuličku pak namočte do Ice choc čokolády, nechte lehce okapat, nazdobte posypkami a zapíchněte do nádoby s cukrem či kokosem.
ČOKOLÁDOVÉ CAKEPOPS PDF RECEPT
Pastry.cz - kvalitní cukrářské potřeby a suroviny pro nadšence i profesionální cukráře.
View this post on Instagram