Panna cotta (10ks)
60 g plnotučné mléko
480 g smetana
50 g cukr krupice
1/2 vanilkový lusk
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.
Smetanu, mléko, cukr a semínka z vanilkového lusku zahřejeme - tak, aby se cukr rozpustil.
Přidáme nabobtnalou želatinu, necháme rozpustit.
Compote jahoda-meloun
225 g jahodové pyré
100 g jahody
115 g vodní meloun
30 g cukr krupice
40 g invertní cukr
7,5 g pektin NH
7,5 g želatina plátky
11 g citronové pyré
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.
Mezitím zahřejeme na 30 stupňů jahodové pyré, invertní cukr, ovoce nakrájené na drobné kostičky a citronovou šťávu.
Po dosáhnutí dané teploty vmícháme cukr s pektinem, přivedeme k varu a necháme asi minutu provařit.
Nakonec vmícháme želatinu, kterou v horké tekutině necháme zcela rozpustit.
Uložíme do chladu.
Jahodový gel
50 g cukr
125 g jahodové pyré
2 g agar-agar
Jahodové pyré zlehka nahřejeme, poté za stálého míchání přisypáváme cukr smíchaný s agarem a přivedeme k varu.
Necháme zchladnout.
Po zchladnutí gel dohladka promícháme pomocí ponorného mixéru.
Jahodovo-melounový tatarák
100 g jahodový gel
350 g vodní meloun
Meloun nakrájíme na malé kostičky a smícháme s dostatečným množstvím gelu - tzn. meloun musí být gelem lehce obalený.
Chantilly mascarpone
210 g smetana
30 g cukr moučka
50 g mascarpone
1/2 vanilkový lusk
Vanilkový lusk rozřízneme a semínka přidáme ke zbytku ingrediencí.
Vše společně vyšleháme.
Pipeta
růžový gin
Gin a pyré smícháme v poměru 1:5. Následně touto tekutinou naplníme pipety.
Dokončení
jahodová máta
Do kelímků rovnoměrně rozdělíme jahodovo-melounové compote.
Na compote nalijeme vrstvu panna cotty a necháme zcela ztuhnout v lednici.
Nakonec přidáme vrstvu jahodovo-melounového tataráku.
Zdobíme chantilly, čerstvými jahodami, jahodovou mátou a pipetou s ginem a jahodovým pyré.
V receptu byly použity kelímky na Panna cottu DROP 190 ml.
MELOUNOVÁ PANNA COTTA S JAHODAMI PDF SOUBOR KE STAŽENÍ
Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.