HOT CROSS BUNS♥
12ks (1 větší pekáč)
Co budete na přípravu receptu potřebovat:
ŠPALDOVÁ HLADKÁ MOUKA 100g
PŠENIČNÁ HLADKÁ MOUKA 380g
NASTROUHANÁ (DRCENÁ) ČOKOLÁDA 811 40g
MLÉKO POLOTUČNÉ 150ml
SMETANA 31% 50ml
MÁSLO 50g
VEJCE 1ks
VANILKOVÝ LUSK 1ks
CUKR 70g
DROŽDÍ čertsvé 1/2 ks
SKOŘICE 1/2 lžičky
PERNÍK 1/2 lžičky
OŘECHY DRCENÉ 50g
ČOKOLÁDOVÉ KOUSKY DROPS/CHUNKS
KŘÍŽKY:
2 lžíce HLADKÉ MOUKY
2-3 lžíce VODY (doléváme postupně)
ROZVAR:
60g CUKR
60g VODA
1/2 VANILKOVÉHO LUSKU (vyškrábaného)
Nejdříve si v hrnečku připravíme kvásek smícháním 1 lžíčky cukru, 1 lžičky hladké mouky, 50ml mléka a droždí. Přikryjeme a necháme 15 minut vzejít.
V hrnci přivedeme k varu zbytek mléka s vanilkovým luskem (vyškrábaným) a stáhneme z plotny. Postupně přidáme nakrájené máslo, rozmícháme a necháme zchladnout.
Mezitím smícháme hladkou mouku, cukr, strouhanou čokoládu, koření. Přilijeme směs mléka, pak kvásek a rozmíchané vajíčko. Hněteme v robotu s hákem asi 10 minut. Těsto by mělo být hodně pružné a nelepivé.
Necháme vykynout cca 90-120 minut, následně prohněteme 5 minut v robotu a přidáme oříšky a kousky čokolády.
Vytvarujeme 12ks bochánků, vložíme do olejem vymazaného plechu, přikryjeme a necháme ještě 45 minut kynout.
Po vykynutí smícháme ingredience na křížky (směs musí být hustá, ale zároveň tekutá), přemístíme do sáčku s trubičkou a táhlým pohybem uděláme přes obě řady bochánků čáru. Poté dokončíme jednotlivé křížky v řadách.
Pečeme při 220°C 15-20 minut do zlatova. Mezitím svaříme suroviny na sirup a ihned po vyjmutí z trouby jím potřeme všechny bochánky.
Podávejte ideálně horké s vanilkovým krémem či oblíbenou marmeládou.
Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.