Hot cross buns

HOT CROSS BUNS♥Snímek obrazovky 2022-04-10 v 21.28.44

12ks (1 větší pekáč)

 

Co budete na přípravu receptu potřebovat:  

ŠPALDOVÁ HLADKÁ MOUKA 100g

PŠENIČNÁ HLADKÁ MOUKA 380g

NASTROUHANÁ (DRCENÁ) ČOKOLÁDA 811 40g

MLÉKO POLOTUČNÉ 150ml

SMETANA 31% 50ml

MÁSLO 50g

VEJCE 1ks

VANILKOVÝ LUSK 1ks

CUKR 70g

DROŽDÍ čertsvé 1/2 ks

 

SKOŘICE 1/2 lžičky

PERNÍK 1/2 lžičky

OŘECHY DRCENÉ 50g

ČOKOLÁDOVÉ KOUSKY DROPS/CHUNKS

 

KŘÍŽKY:

2 lžíce HLADKÉ MOUKY 

2-3 lžíce VODY (doléváme postupně)

 

ROZVAR:

60g CUKR

60g VODA

1/2 VANILKOVÉHO LUSKU (vyškrábaného)

 

CUKRÁŘSKÝ SÁČEK

HLADKÁ TRUBIČKA 5mm

 

 

 

Nejdříve si v hrnečku připravíme kvásek smícháním 1 lžíčky cukru, 1 lžičky hladké mouky, 50ml mléka a droždí. Přikryjeme a necháme 15 minut vzejít.

V hrnci přivedeme k varu zbytek mléka s vanilkovým luskem (vyškrábaným) a stáhneme z plotny.  Postupně přidáme nakrájené máslo, rozmícháme a necháme zchladnout.

Mezitím smícháme hladkou mouku, cukr, strouhanou čokoládu, koření. Přilijeme směs mléka, pak kvásek a rozmíchané vajíčko. Hněteme v robotu s hákem asi 10 minut. Těsto by mělo být hodně pružné a nelepivé.

Necháme vykynout cca 90-120 minut, následně prohněteme 5 minut v robotu a přidáme oříšky a kousky čokolády.

Vytvarujeme 12ks bochánků, vložíme do olejem vymazaného plechu, přikryjeme a necháme ještě 45 minut kynout.

 

Po vykynutí smícháme ingredience na křížky (směs musí být hustá, ale zároveň tekutá), přemístíme do sáčku s trubičkou a táhlým pohybem uděláme přes obě řady bochánků čáru. Poté dokončíme jednotlivé křížky v řadách.

 

Pečeme při 220°C 15-20 minut do zlatova. Mezitím svaříme suroviny na sirup a ihned po vyjmutí z trouby jím potřeme všechny bochánky.

Podávejte ideálně horké s vanilkovým krémem či oblíbenou marmeládou. 

 

Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz