recept na 32 ks
50 g bílky
150 g cukr moučka
1 čajová lžička ocet
125 g Pastry lískooříšková mouka
Bílky s cukrem vyšleháme do pevna. Ocet a lískooříškovou mouku do sněhu zlehka zapracujeme. Takto připravené těsto necháme hodinu odležet.
Na teflonovou podložku cukrářským sáčkem s hladkou špičkou nastříkáme rohlíčky.
Pečeme na 90 °C zhruba 2 hodiny.
270 g smetana ke šlehání 31%
70 g cukr krupice
50 g Pastry kakao Premium
75 g máslo
95 g Pastry čokoláda premium hořká 72%
Smetanu s cukrem a kakaem svaříme a přelijeme přes čokoládu. Promícháme ponorným mixérem.
Při 40 °C zapracujeme pomocí ponorného mixéru máslo.
Necháme v lednici odležet do druhého dne.
Před použitím necháme povolit v pokojové teplotě.
Ganache nastříkáme sáčkem s řezanou trubičkou na rohlíčky a dáme ztuhnout do lednice.
3. Dokončení
q.s. Pastry čokoláda na polévání hořká
q.s. pudr s rozprašovačem zlatý
Rohlíčky ozdobené krémem namáčíme do rozehřáté polevy.
Necháme ztuhnout a na závěr dodáme pomocí pudru lesk.