Pařížské rohlíčky

recept na 32 ks

1. Těsto

50 g bílky
150 g cukr moučka
1 čajová lžička ocet
125 g Pastry lískooříšková mouka

Bílky s cukrem vyšleháme do pevna. Ocet a lískooříškovou mouku do sněhu zlehka zapracujeme. Takto připravené těsto necháme hodinu odležet.

Na teflonovou podložku cukrářským sáčkem s hladkou špičkou nastříkáme rohlíčky.

Pečeme na 90 °C zhruba 2 hodiny.

2. Čokoládová ganache 

270 g smetana ke šlehání 31%
70 g cukr krupice
50 g Pastry kakao Premium
75 g máslo
95 g Pastry čokoláda premium hořká 72%

Smetanu s cukrem a kakaem svaříme a přelijeme přes čokoládu. Promícháme ponorným mixérem.

Při 40 °C zapracujeme pomocí ponorného mixéru máslo.

Necháme v lednici odležet do druhého dne.

Před použitím necháme povolit v pokojové teplotě.

Ganache nastříkáme sáčkem s řezanou trubičkou na rohlíčky a dáme ztuhnout do lednice.

3. Dokončení
q.s. Pastry čokoláda na polévání hořká
q.s. pudr s rozprašovačem zlatý

Rohlíčky ozdobené krémem namáčíme do rozehřáté polevy.

Necháme ztuhnout a na závěr dodáme pomocí pudru lesk.

.
.
.
.
.
.
.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz