Další ingredience

V této kategorii najdeš všehochuť ingrediencí, které sice nelze zařadit do žádné jiné sekce, ale jsou chvíle, kdy se bez nich zkratka neobejdeš a tvoří tak nedílnou součást našeho sortimentu 🤗

 

BISQUIT DRCENÝ

Co že je to vlastně ten “bisquit”, francouzsky “pailleté feuilletine”? Jedná se o drť z tenoučkých slazených palačinek 🥞, která se ve francouzské cukrařině těší čím dál tím větší oblibě 💕

Z bisquitu snadno vyrobíš křupavý vklad do dezertů, dortů i pralinek - stačí ho smíchat s vytemperovanou čokoládou 🍫

Využívá se také jako posypka pěn a zmrzlin - v tomto případě ale platí, že je nutné ihned servírovat 🍽️

Nepřidávej ho ale do krémů, mléčných a tekutých základů - v takovém případě totiž bisquit navlhne a Ty tak nedosáhneš vytouženého křupavého efektu 🙈

 

👉🏻 KŘUPAVÝ BISQUIT

 

BISQUIT BRONZOVÝ

Bisquit obarvený na bronz můžeš použít jako dekoraci - dezertům tak dodáš šmrnc a eleganci!

 

👉🏻 BRONZOVÝ BISQUIT

 

• CEREÁLIE KŘUPAVÉ

Cítíš, že nejen Ty, ale i Tvé dezerty potřebují změnu? 🤔 Vyzkoušej pufované cereálie, které jsou zajímavou alternativou k výše uvedenému bisquitu 😊

 

👉🏻 KŘUPAVÉ CEREÁLIE

 

CRISPY KARAMEL

Tyto karamelové kousky prošly procesem lyofilizace, tedy sušení mrazem, díky čemuž si zachovaly barvu, chuť, vzhled i strukturu.

Jsou křupavé a skvěle doplní Tvé sladké výrobky - ať už po chuťové či estetické stránce! 🤩

 

👉🏻 CRISPY KARAMEL

 

DEXTRÓZA

Víš, že dextróza je cukr získaný ze škrobu, který má antikrystalizační charakter? 🙃

Jako konzervační prostředek se používá nejen

v pekařských 🥐 a cukrářských 🎂 výrobcích, ale i ve zmrzlinách🍦

 

👉🏻 DEXTRÓZA

 

FONDANT

Čím potáhnout věnečky? Tento dotaz slýcháme celkem často 🤔 Odpověď je více než jednoduchá - fondantem! 💕

Pro potažení věnečků fondant lehce zahřej a přidej trochu vody💧Měj přitom na paměti, že přehřátý fondant se nikdy nebude lesknout - naopak zmatní❗️

 

👉🏻 FONDANT

 

GOMA GAROFFÍ

Goma garoffí, známá také jako guma karubin, se nejčastěji používá jako zahušťovadlo. Zároveň stabilizuje vodu v pěnách, krémech a zmrzlinách ☺️

Doporučené dávkování je 5-10 g/kg.

 

👉🏻 GOMA GARROFÍ

 

GRILIÁŠ

Co je to griliáš? Nic jiného než zkaramelizované oříšky 🌰

Použít ho můžeš jako dekoraci, posypku na zmrzlinu nebo do jednoho z nejtypičtějších českých dezertů - laskonky! 😋

 

👉🏻 GRILIÁŠ

 

ISOMALT

Pompézní cukrové dekorace vytvoříš s pomocí isomaltu 🥰

 

Jak na to? 🤔

Isomalt rozehřeješ na 160 stupňů (začne se vařit), načež ho opatrně rozliješ do požadovaných tvarů nebo forem.

Můžeš ho obarvit, rozlít do kulatých formiček, přidat tyčku na lízátka a cukrové zdobení - a originální dekorace je na světě! 💕

 

👉🏻 ISOMALT

 

JEDLÝ PAPÍR

Balení 10 ks jedlého papíru se hodí nejen na malování, ale i modelování a tisk 🖨️

 

👉🏻 JEDLÝ PAPÍR

 

JOGURT V PRÁŠKU (YOPOL)

Honí se Ti hlavou, proč by někdo používal jogurt v prášku, když může použit čerstvý? 🙈

Nadměrné množství tekutiny občas dělá v receptech pořádnou neplechu 😔 Právě proto můžeš namísto čerstvého jogurtu použít tento středomořský jogurt v prášku, který ho dokonale nahradí. Má intenzivní chuť, vysoký obsah bílkovin, tuků a vitamínů ✅

Často bývá používán ve zmrzlinách, sorbetech a ganache 😊

Doporučené dávkování je 50 g/1 kg.

 

👉🏻 YOPOL

 

KAKAOVÉ BOBY DRCENÉ

Víš, že kakaové boby patří mezi takzvané “superpotraviny”, tedy potraviny, které vynikají vysokým obsahem vitamínů, minerálů a enzymů? 🧐

 

Pokud tedy nechceš kakaové boby použít jako dekoraci dezertů a dortů nebo z nich neplánuješ vyrobit nougatine (tenkou křupavou vrstvu, která se taktéž dokonale hodí jako ozdoba), neváhej a nasypej si je na ovesnou kaši či jogurt! 🍧

Jejich nahořklou čokoládovou chuť si zamiluješ na první křupnutí ❤️

 

👉🏻 DRCENÉ KAKAOVÉ BOBY

 

MARSHMALLOWS MINI

Tyto marshmallows jsou sice tak malé, že si je rozhodně neopečeš nad ohněm, zato budou skvělé v horké čokoládě či kakau ☕️

Nezapomeň ani na to, že parádně dozdobí Tvé dezerty nebo třeba lívance 🥞

 

👉🏻 MARSHMALLOWS MINI

 

MASCARPONE V PRÁŠKU

Stejně tak jako Ti nabízíme jogurt v prášku, můžeš v malém balení zakoupit také mascarpone v prášku 😊

Skvěle dochutí nejen krémy, ale i zmrzliny! 🤗

Doporučené dávkování je 40 g/ 1 kg.

 

👉🏻 MASCARPONE V PRÁŠKU

 

NATUR EMUL

Natur emul je přírodní emulgátor vyrobený z citrusové vlákniny 🍋

A v čem že je tak výjimečný? Umožňuje vytvořit emulzi bez nutnosti použití živočišných bílkovin 🤩

Doporučené dávkování je 5-10 g/1 kg.

 

👉🏻 NATUR EMUL

 

NEUTRAL FIX

Co je to neutral fix? Zmrzlinový základ, s pomocí kterého vylepšíš strukturu a zvětšíš objem u mléčné i ovocné zmrzliny 🍦

Zapamatuj si tedy, že neutral fix se vyznačuje svým stabilizačním a zahušťujícímúčinkem a navíc neobsahuje žádné emulgátory 💡

 

👉🏻 NEUTRAL FIX

 

POVIDLA

Miluješ koláče? A povidlovou náplň? 😍

V tom případě nezapomínej na to, že poctivá švestková povidla si můžeš objednat i u nás! 🛒

 

 

PUDINK

Myslíš si, že připravit základní cukrářský krém za necelých 5 minut je nemožný úkol? Rádi Tě vyvedeme z omylu - s naším pudinkem je to totiž hračka 🤗.

Pudink se připravuje za studena a je termostabilní (lze jej tedy péct i mrazit) 🤩

No a jak na již zmíněný základní cukrářský krém? Příprava je jednoduchá ⬇️

Pudink přidáš do vody nebo mléka, zamícháš, necháš 3 minuty odležet a následně vyšleháš 👩🏼‍🍳

 

RECEPTURA S VODOU 💦

200-250 g Pastry pudink

500 g voda

 

RECEPTURA S MLÉKEM 🥛

175-200 g Pastry pudink

500 g mléko

 

A proč přidat mléko namísto vody? Chuť bude mnohem bohatší 😋

 

👉🏻 PASTRY PUDINK

 

TONKA FAZOLE

Fazole tonka bývají často přirovnávány k vanilkovým luskům - jejich vanilková chuť se však snoubí nejen s karamelovou, ale i nahořklou mandlovou, což je činí odlišnými 🫘

Specifická je nejen ale nejen jejich chuť, nýbrž i dávkování - stačí nastrouhat na špičku nože a Tvé pokrmy budou i tak intenzivně chutnat právě po tonce 😊

Pozor, ve velkém množství (míněno například 30 kusů) jsou fazole tonka jedovaté❗️Může za to kumarin, v přírodě přirozeně vyskytující se látka, která se využívá mimo jiné v kosmetice, tabákovém průmyslu a lékařství. V USA je z tohoto důvodu konzumace tonky zakázána - všichni ale víme, že pravidla jsou od toho, aby se porušovala, a tak si i Američané na tonce občas pochutnají 😋 

Pokud tedy zvažuješ limitku vaječného koňaku nebo chceš ozvláštnit své dezerty (doporučujeme Ti přidat tonku do makronek, crème brûlée či sušenek), neváhej a tonku vyzkoušej! 🤗

 

👉🏻 TONKA FAZOLE

 

VINNÝ KÁMEN

Vinný kámen, známý také jako cremor tartar je přírodní kypřicí látka a emulgátor 👩🏼‍🍳

Zároveň pomáhá při vyšlehávání pěn a brání krystalizaci cukru

Doporučené dávkování je 1-3 g/1 kg.

 

👉🏻 VINNÝ KÁMEN

 

XANTAN

Xantan, neboli xantanová guma, je zahušťující textura, používaná nejčastěji v omáčkách, sirupech a polévkách 🍵

Své využití však najde i v bezlepkovém pečení a při vyšlehávání pěn ☺️

Náš tajný tip, jak podpořit stabilitu chantilly, je přidat špetku xantanové gumy už při šlehání 🤫

 

👉🏻 XANTAN

 

ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY

Náš ztužovač šlehačky slouží k přípravě krémů za studena 👩🏼‍🍳

Jeho přednostmi jsou nejen skvělá chuť a vysoká kvalita, ale také snadné a rychlé použití a možnost zamražení ❄️

 

RECEPTURA S VODOU 💦

200 g ztužovač šlehačky

200 g voda

1000 g smetana ke šlehání

 

Postup je jednoduchý: ztužovač smícháš s vodou a vmícháš do vyšlehané smetany 😊

Pokud chceš smetanu ochutit, doporučujeme Ti přidat některou z našich ovocných past 🍒

 

👉🏻 ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz