Velikonoční zajíčci a slepičky

VELIKONOČNÍ SLEPIČKA A ZAJÍČEK

z receptu připravíš 5 ks dezertu

 

KRÉM: ČOKOLÁDOVÁ NAMELAKA

Silikonová forma na dezerty pera & fico

100 g Pastry čokoláda Premium - mléčná karamelová

50 g mléko

170 g smetana ke šlehání

1,5 pl plátková želatina

 

Mléko nahřej a nalij na rozpuštěnou čokoládu s nabobtnalou želatinou. Důkladně promíchej, vmíchej studenou smetanu a nech 12 hodin odležet v lednici. 

Před použitím krátce vyšlehej (cca 2 minuty na plný výkon).

 

VKLAD I: MERUŇKA COMPOTÉ

125 g meruňky

40 g voda

40 g cukr krupice

1,5 pl plátková želatina

 

Meruňky (mohou být i mražené) nakrájej na menší kousky.

Svař je společně s cukrem a vodou a poté přidej nabobtnalou želatinu.

Zamraž v menších silikonových formách.

 

VKLAD II: MLÉČNÝ KARAMEL

q.s. Pastry mléčný karamel - Toffee

 

Pastry mléčný karamel je připravený k použití.

 

MRKVOVÝ KORPUS

170 g mrkev nastrouhaná najemno

145 g cukr krupice

145 g hladká mouka

2 g skořice mletá

3 g perníkové koření

90 g majonéza

95 g vejce

0,5 g sůl

6 g kypřicí prášek

1 ks pomeranč - kůra

 

Vejce spoj s cukrem, pak vmíchej majonézu a na konec mrkev.

Všechny zbylé sypké suroviny smíchej a důkladně spoj s vaječnou směsí.

Nalij na plechu a peč na 160 stupňů zhruba 20 minut.

 

POLEVA

250 g bílá/mléčná čokoláda

15 g slunečnicový olej

Polevu připravíš rozehřátím čokolády, do které důkladně vmícháš olej.

 

KOMPLETACE

Formu hruška z poloviny naplň vyšlehanou namelakou. U každé hrušky vytři krém lžičkou až po okraj.

Vlož kolečko korpusu, zamražený meruňkový vklad, cukrářským sáčkem nastříkej trochu karamelu a uzavři karamelem a zbytkem namelaky.

Hrušky ulož do mrazáku.

 

DOKONČENÍ

q.s. dekorace: čokoládové mrkvičky

q.s. Pastry plastická čokoláda bílá

 

Hrušky namoč do čokoládové polevy.

Ozdob pomocí vymodelovaných komponentů z plastické čokolády a přidej čokoládovou dekoraci.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz