VELIKONOČNÍ SLEPIČKA A ZAJÍČEK
z receptu připravíš 5 ks dezertu
KRÉM: ČOKOLÁDOVÁ NAMELAKA
Silikonová forma na dezerty pera & fico
100 g Pastry čokoláda Premium - mléčná karamelová
50 g mléko
170 g smetana ke šlehání
1,5 pl plátková želatina
Mléko nahřej a nalij na rozpuštěnou čokoládu s nabobtnalou želatinou. Důkladně promíchej, vmíchej studenou smetanu a nech 12 hodin odležet v lednici.
Před použitím krátce vyšlehej (cca 2 minuty na plný výkon).
VKLAD I: MERUŇKA COMPOTÉ
125 g meruňky
40 g voda
40 g cukr krupice
1,5 pl plátková želatina
Meruňky (mohou být i mražené) nakrájej na menší kousky.
Svař je společně s cukrem a vodou a poté přidej nabobtnalou želatinu.
Zamraž v menších silikonových formách.
VKLAD II: MLÉČNÝ KARAMEL
q.s. Pastry mléčný karamel - Toffee
Pastry mléčný karamel je připravený k použití.
MRKVOVÝ KORPUS
170 g mrkev nastrouhaná najemno
145 g cukr krupice
145 g hladká mouka
2 g skořice mletá
3 g perníkové koření
90 g majonéza
95 g vejce
0,5 g sůl
6 g kypřicí prášek
1 ks pomeranč - kůra
Vejce spoj s cukrem, pak vmíchej majonézu a na konec mrkev.
Všechny zbylé sypké suroviny smíchej a důkladně spoj s vaječnou směsí.
Nalij na plechu a peč na 160 stupňů zhruba 20 minut.
POLEVA
15 g slunečnicový olej
Polevu připravíš rozehřátím čokolády, do které důkladně vmícháš olej.
KOMPLETACE
Formu hruška z poloviny naplň vyšlehanou namelakou. U každé hrušky vytři krém lžičkou až po okraj.
Vlož kolečko korpusu, zamražený meruňkový vklad, cukrářským sáčkem nastříkej trochu karamelu a uzavři karamelem a zbytkem namelaky.
Hrušky ulož do mrazáku.
DOKONČENÍ
q.s. dekorace: čokoládové mrkvičky
q.s. Pastry plastická čokoláda bílá
Hrušky namoč do čokoládové polevy.
Ozdob pomocí vymodelovaných komponentů z plastické čokolády a přidej čokoládovou dekoraci.