MAKRONKY ČOKOLÁDA & TŘEŠEŇ by @misule1007

autor receptu: Michala Jedličková

1. Makronky (italská metoda s rozvarem)
recept na 25 ks
 
Pasta:
90 g cukr moučka
35 g bílky (1)
 
 
Meringue:
95 g cukr krupice
30 g voda
35 g bílky (2)
 
 

Suché ingredience na mandlovou pastu lehce promixujeme ve food processoru. Do pasty zapracujeme bílky (1).

Bílky (2) šleháme na vyšší otáčky. Vodu s cukrem mezitím zahříváme na teplotu 118 °C. Snížíme otáčky a do vyšlehaných bílků vlijeme cukrový rozvar. Otáčky zvýšíme na maximum a šleháme dokud mísa není vlažná. Sníh by měl být hladký, pevný s měkkými špičkami.

Polovinu meringue a potravinářské barvivo zapracujeme do mandlové pasty. Po zapracování přidáme zbývající polovinu meringue a lehce vymícháme tzv. makronáží.

Pomocí zdobícího sáčku s hladkou špičkou nastříkáme na podložku kolečka o průměru cca 3 cm. Vyklepeme bubliny a dáme zaschnout na 8 minut do trouby vyhřáté na 90°C. Po 8 minutách zvýšíme teplotu na 140°C a pečeme cca 14 minut.

2. Čokoládová ganache

Čokoládu se smetanou zahříváme do úplného rozpuštění v mikrovlnné troubě ve 30 vteřinových intervalech. Poté promixujeme tyčovým mixérem a přikryjeme potravinářskou fólií na dotek a necháme v lednici chladit 12-24 hodin.

3. Třešňový gel
15 g citronová šťáva
25 g cukr krupice
 

Pyré a citronovou šťávu zahříváme. Při cca 40 °C přidáme promíchaný cukr s pektinem. Přivedeme k varu. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a provaříme 1-2 minuty. Gel přikryjeme potravinářskou fólií na dotek a necháme v lednici chladit 12-24 hodin.

4. Kompletace
 
Makronky plníme čokoládovou ganáží. Do středu přidáme třešňový gel.
 
 
 
Pastry.cz - cukrářský e-shop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.
 
 
Nezapomeňte Míšu sledovat na jejím instagramovém profilu @misule1007 👩🏻‍🍳
.
.
.
.
.
.
.
.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz