Kiku

1. Red velvet korpus
70 g máslo
100 g vejce
 

Směs smícháme se změklým máslem a vejci. Po dobu 5 minut mícháme elektrickým šlehačem a následně těsto rozetřeme na plát.

Pečeme na 170 °C po dobu zhruba 15 minut.

Z korpusu po vychladnutí vykrájíme kolečka o průměru menším, než je samotný dezert.

2. Jahodové compoté
250 g mražené/ čerstvé jahody
30 g cukr krupice
 

Jahody nakrájíme na menší kousky. Jahody a jahodové pyré zahřejeme.

Cukr smícháme s pektinem, přidáme do zahřátého pyré a za stálého míchání přivedeme k varu. Minutu provaříme a na konci přidáme citronové pyré.

Jahodovým compoté následně naplníme silikonovou formu. Zamrazíme.

3. Citronový mousse
145 g mléko
30 g Ponthier pyré limetka/ šťáva z limety
 
Mléko svaříme, nalijeme na čokoládu a nabobtnalou želatinu a promixujeme tyčovým mixérem.
 
Zamixujeme pyré a necháme vychladnout na 30 °C.
 
Polovyšlehanou smetanu smícháme na 3x s vychladlou citronovou směsí.
 
Ihned použijeme.
 
Kompletace:
 
Silikonovou formu KIKU naplníme do 2/3 citronovým mousse, vložíme jahodové compoté, doplníme mousse a přiložíme korpus. Špachtlí zarovnáme a necháme zmrazit.
 
Dokončení:
 
Hotové výrobky vyndáme z forem a nastříkáme přírodním velvet sprejem. Dozdobíme zlatem.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz