Valentýnská srdíčka Black Forest


OŘÍŠKOVÝ PIŠKOT
(vykrajovátko součástí formy CUPIDO 30)
85 g ořechová pasta
85 g máslo
85 g cukr krupice
75 g vejce
65 g hladká mouka
2 g kypřicí prášek
0,5 g sůl
85 g zakysaná smetana
 
Ořechovou pastu, máslo, cukr a semínka vanilkového lusku vyšleháme do hladké nadýchané směsi.
 
Následně po částech za stálého míchání zapracujeme vejce, přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem a sůl.
 
Nakonec přidáme zakysanou smetanu.
 
Hotové těsto rozetřeme na plech (32x23cm) vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů cca 15 minut.
 
Za zchladlého piškotu vykrájíme požadované tvary.
 
KIRSCH NAMELAKA
50 g plnotučné mléko
2,5 g glukóza
7,5 g třešňový likér Kirsch
 
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Následně přebytečnou vodu vymačkáme.
 
Mléko s glukózou přivedeme k varu. Přidáme želatinu, horkou směs přelijeme přes čokoládu a promícháme ponorným mixérem.
 
Přidáme studenou smetanu a opět promícháme pomocí ponorného mixéru.
 
Nakonec přilijeme třešňový likér.
 
TŘEŠŇOVÉ ŽELÉ 
(forma MICRO LOVE 5)
53 g cukr krupice
25 g voda
 
Třešňové pyré zahřejeme spolu s vodou a glukózou na 40 stupňů. 
 
Následně za stálého míchání přidáme cukr smíchaný s pektinem a přivedeme k varu.
 
Dávkujeme do forem a necháme zmrazit.
 
KAKAOVÁ SUŠENKA
(vykrajovátko součástí formy CUPIDO 30)
50 g máslo
50 g cukr moučka
50 g vejce
0,5 g sůl
100 g hladká mouka
25 g kakao 
 
Ze studeného másla, cukru, mouky, kakaa a soli vytvoříme drobenku. 
 
Do drobenky postupně zapracujeme vejce a vytvoříme hladké kompaktní těsto.
 
Těsto vyválíme na tloušťku 3 mm a vykrájíme požadované tvary. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů cca 10 minut.
 
ČOKOLÁDOVÝ MOUSSE
(forma CUPIDO 30)
83 g plnotučné mléko
33 g žloutky
18 g cukr krupice
 
Želatinu necháme nabobtnat v ledové vodě.
 
Mléko se smetanou (1) a semínky z vanilkového lusku zahřejeme a přidáme ke žloutkům smíchaným s cukrem. Vrátíme do hrnce a zahřejeme na 82 stupňů.
 
Po dosáhnutí požadované teploty přidáme želatinu a směs přelijeme přes čokolády. Promícháme ponorným mixérem a necháme zchladnout na 30 stupňů.
 
Do zchladlé směsi opatrně zapracujeme napůl vyšlehanou smetanu (2).
 
Takto připravenou pěnou plníme silikonové formy.
 
MIRROR GLAZE
 
Glazé smícháme se 150 g vody a za stálého míchání zahřejeme na 85 stupňů. Poté za občasného míchání zchladíme.
 
Při dosažení teploty 34 stupňů vymícháme tyčovým mixérem, poté znovu před poléváním.
 
KOMPLETACE
Silikonovou formu do třetiny naplníme čokoládovou mousse, vložíme třešňový vklad, na který pomocí cukrářského sáčku nastříkáme kirsch namelaku, opět zalijeme čokoládovou pěnou a přiklopíme piškotem.
 
DOKONČENÍ 
 
Srdíčka oglazujeme připravenou polevou a položíme je na kakaové sušenky.
 
Na závěr dekorujeme kousky zlata.
 
Naše tipy
Jak na dokonale rovný piškot?
Nedaří se Vám piškot rozetřít na plech tak, aby byl dokonale rovný? Sáhněte po silikonové pečicí podložce s okrajem, díky které bude piškot stejně vysoký na krajích i uprostřed!
 
 Bronzový bisquit
Jedlé zlato patří bezesporu mezi nejoblíbenější dekorace. Pokud se však nechcete vydat ani cestou zlata, ani stříbra, doporučujeme Vám vyzkoušet bronzový bisquit, který navíc příjemně křupe.
 
Čím nahradit papírové podložky?
V cukrařině denně používáme velké množství jednorázových věcí - cukrářským sáčky počínaje a papírovými podložkami konče. Stejně jako můžeme nahradit cukrářské sáčky, však můžeme nahradit i již zmíněné podložky. V naší nabídce najdete hned několik tvarů a velikostí plastových podtácků vhodných k opakovanému použití.
 
 

Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz