Cacao Barry

Historie rodinné firmy Cacao Barry se datuje již od roku 1842.

CacaoBarry-logoRodina Barryových, která dříve obchodovala s kávou a čajem, od roku 1842 pravidelně cestovala do Afriky, kde hledala a sklízela vybrané kakaové boby, aby z nich vytvářela ty nejjemnější a nejrafinovanější kakaové a čokoládové výrobky. V roce 1923 byla společnost koupena podnikavou rodinou La Carré, která ji katapultovala na mezinárodní scénu a zároveň dále investovala do kakaových plantáží, továren a komunit v Africe i Jižní Americe.

 

1963 - Vytvoření čokoládových tyčinek na pečení a současně slavné pain au chocolat.

cacao-barry-cokoladove-tycinky-na-peceni-1963 

1973 - Zavedení značky "Your Demonstration Partner" s cílem představit profesionálům individuální asistenci a podporu.

1976 - Cacao Barry® je první značkou, která představila čokoládové formy pro cukráře.

 cacao-barry-formy-na-tabulky-cokolady

1988 - První značka, která nabízí čokoládu v praktickém tvaru Pistoles™. Současně společnost Cacao Barry® rozšiřuje svůj sortiment forem na čokoládu uvedením polykarbonátových forem na bonbony. To umožňuje cukrářům zpestřit jejich nabídku cukrovinek.

cacao-barry-polycarbonat-forma-na-cokoladove-bonbony

1989 - Vytvoření inovace pro cukráře: Pailleté Feuilletine™. Dnes je tento výrobek nezbytný pro slavný recept: Le Royal Chocolat.

2003Uvedení kakaového másla Mycryo® - čistého tuku, který se přirozeně nachází v kakaových bobech.

2_mycryo

2006 - Uvedení řady BIO Plantážových čokolád na trh. Kakaové boby pro tyto čokolády pocházejí z jediné plantáže, což umožňuje společnosti Cacao Barry® nabízet čokolády, které mají mimořádnou chuť a jedinečné aroma, které vychází z půdy, klimatu a prostředí, ve kterém kakaové boby rostou. Stejně jako u vína se může chuť těchto čokolád s každou sklizní měnit.

cacao-barry-bio-plantazova-cokolada-alto-el-sol-pack-65

2013 - Společnost Cacao Barry® objevuje specifické fermenty přirozeně přítomné v prostředí místních plantáží (listy rostlin a půda), které mají příznivý vliv na proces fermentace. Výsledkem je Q-Fermentace: fermentační proces, při kterém se z každého kakaového zrna uvolňují intenzivní a čisté chutě.

cacao-barry-kakaove-boby

2015 - Uvedení nového obalu, který zajistí ochranu kakaových aromat a zdůrazní znalosti o kakau. A spuštění CacaoCollective, komunity šéfkuchařů číslo jedna zaměřené na inspiraci, informace a kreativitu v oblasti čokolády. CacaoCollective: vytvořeno pro šéfkuchaře / šéfkuchaři.

2017 - Uvedení první čokolády RaRe "La Esmeralda" na trh. Kolekce čokolád RaRe (2017) představuje závazek společnosti Cacao Barry© zaručit v budoucnu dostupnost a rozmanitost toho nejlepšího a jedinečného kakaa.

2018 - Nový pohled na ořechy s obnovenou kolekcí Cacao Barry: znovuobjevená, aby šéfkuchařům nabídla nekonečnou škálu chutí a textur. Tvorba produktů odborně kombinuje, rozmělňuje a sladí, aby posloužila jakékoli paletě nebo cukrářskému účelu.

cacao-barry-nuts-2018

 

 

Nejen druhy stromů určují vlastnosti kakaových bobů, ale také region, podnebí, půda atd.
Stejně jako odborník na víno dokáže rozpoznat hrozny, region a dokonce i rok sklizně vychutnáváním vína, čokoláda odráží původ kakaových bobů.

Na našem eshopu Pastry.cz naleznete následující sortiment čokolád Cacao Barry

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz