Entremet jogurt, kokos & tropické ovoce

 
 
BROWNIES
166g změklé máslo
125g vajec 
 
Předehřejeme troubu na 170°C (horkovzduch) nebo 180°C. Do misky nasypeme 330g směsi, přidáme 166 g změklého másla a 125 g vajec. Šleháme elektrickým šlehačem při střední rychlosti asi 3 minuty. Směs nalijeme na plech s podložkou TAPIS a vložíme do trouby předehřáté na 15-20 minut.
 
KOKOSOVÁ KŘUPAVÁ VRSTVA
 
Kokosový krém natřeme na upečený zchladlý korpus.
 
Necháme zamrazit.
 
VKLAD MANGO-MARACUJA
40 g cukr
120 g mango
 
Pyré zahřejeme na 40 stupňů. Poté za stálého míchání přidáme pektin smíchaný s cukrem. Přivedeme k varu.
 
Přidáme mango nakrájené na malé kostičky a znovu přivedeme k varu.
 
Vylijeme do ráfku/ silikonové formy a necháme zamrazit. 
 
KOKOSOVÁ SUŠENKA
15 g kokos sušený strouhaný
50 g máslo
50 g hladká mouka
50 g vejce
 
Z mandlové i hladké mouky, sušeného kokosu, cukru a studeného másla nakrájeného na malé kostičky vytvoříme drobenku. 
 
Přidáme vejce a vypracujeme kompaktní těsto.
 
Těsto vyválíme mezi 2 pečicími papíry a dáme zmrazit.
 
Vykrájíme požadovaný tvar a pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů cca 12 minut.
 
JOGURTOVÝ MOUSSE
50 g mléko
40 g cukr krupice
43 g žloutky
138 g řecký jogurt
 
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Následně přebytek vody vymačkáme.
 
Z mléka, cukru krupice a žloutků připravíme creme anglaise (mléko zahřejeme, přelijeme přes žloutky smíchané s cukrem, vrátíme zpět do hrnce a vaříme na 82 stupňů). 
 
Do creme anglaise přidáme yopol a řecký jogurt - důkladně zapracujeme a necháme zchladnout na 30 stupňů.
 
Nakonec do zchladlé směsi přidáme i napůl vyšlehanou smetanu.
 
MIRROR GLAZE
 
Glazé smícháme se 150 g vody a za stálého míchání zahřejeme na 85 stupňů. Poté za občasného míchání zchladíme.
 
Při dosažení teploty 34 stupňů vymícháme tyčovým mixérem, poté znovu před poléváním.
 
*pro dosažení mramorového efektu použijeme více barev glazé (lze barvit Colour Mill barvami)
 
KOMPLETACE 
 
Dort vrstvíme v následujícím pořadí:
• jogurtový mousse
• světlý piškot s kokosovým krémem
• jogurtový mousse
• vklad mango-maracuja
• jogurtový mousse
• kokosová sušenka 
 
DOKONČENÍ
Makronky (MIX NA MAKRONKY)
Jedlé květy
 
Dort oglazujeme připravenou polevou (aplikační teplota se pohybuje okolo 30-23 stupňů).
 
Na závěr dekorujeme makronkami, lyofilizovanou maracujou a jedlými květy.
 
NAŠE TIPY
 
• Formy SILIKOMART
Věděli jste, že formy značky Silikomart slouží nejen k zamražování, ale i k pečení? Jsou vyrobeny z potravinářsky 100% nezávadného silikonu a díky tomu, že se s nimi snadno pracuje a jsou nenáročné na údržbu (dokonce je lze mýt v myčce) se těší velké oblibě po celém světě. V našem sortimentu najdete desítky tvarů i velikostí - na některé základní, jako je třeba UNIVERSO, vzhledem k nesčetnému množství využití nedáme dopustit!
 
Fámu o tom, že vitaminy si ovoce zachovává pouze v nejčerstvější podobě, vyvrátilo lyofilizování. Jedná se o proces sušení mrazem, během kterého si ovoce zachová vitaminy i minerály a kromě toho, že výborně chutná, také skvěle vypadá - třeba jako dekorace na dortu. 
 
Jednou ze základních složek každého dortu je piškot. Jaký by měl být? Vláčný? Nadýchaný? Z prvotřídních surovin? Všechna tato kritéria splňují naše piškotové směsi. K dostání jsou ve dvou variantách - klasické i bezlepkové!
 
 

Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz