Suroviny na přípravu:
90g mouka hladká
100g cukr krystal
25g invertní cukr (nebo med)
35g kakao
250g vejce
20g voda
Špetka soli
70g Callebaut čokoládové dropsy S na pečení
Postup: Vyšleháme vejce s oběma cukry. Za stálého šlehání přidáváme postupně vodu, poté stěrkou mouku, kakao a sůl. Nakonec přidáme Callebaut čokoládové dropsy. Rozetřeme na plech s pečícím papírem, který jsme si na plech přilepili máslem. Plech má velikost 40x60cm (odpovídá 2 plechům v domácí troubě). Pečeme 6-7 min na 180°C.
Vyndáme z trouby, přikryjeme pečícím papírem a otočíme. Necháme vychladit. Poté ořežeme kraje a zbylý plát rozpůlíme. (v domácí troubě máme rovnou dva pláty).
Karamelová šlehaná ganache
225g smetana 1
30g mascarpone
225g smetana 2
10g invertní cukr (med)
1g sůl
1,5pl želatina
0,5g skořice
1ks tonka
4g citronová kůra
Postup: Dáme nabobtnat želatinu. Zahřejeme smetanu 1, invertní cukr, sůl, skořici, tonku a citronovou kůru těsně pod bod varu. Čokoládu s mascarpone připravíme do vysoké nádobky. Do horké tekutiny dáme želatinu a nalijeme na čokoládu s mascarpone. Promixujeme ponorným mixérem. Přidáme smetanu 2 a znovu promixujeme. Nalijeme do misky, přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na 12h vychladit do lednice. Poté vyšleháme.
Ganache rozdělíme na 3 části. Do každé rolády rozetřeme jednu část a třetí si necháme na dekoraci. Rolády stočíme a dáme vychladit na 30min do lednice.
Čokoládová dekorace
Vytemperujeme 250g čokolády Gold. Finální teplota je 28-29°C. Vezmeme si 4 fólie na čokoládu rozměru 30x20cm.
100g rozetřeme válečkem mezi dvě fólie, necháme lehce zkrystalizovat a obtočíme kolem role od potravinářské fólie, nebo něčem podobném. Necháme zcela zkrystalizovat.
150g rozetřeme na fólii, necháme zkrystalizovat a vykrájíme hvězdičky. Fólii s hvězdičkami přikryjeme druhou fólií a otočíme, aby se nám čokoládu po krajích nevlnila. Můžeme i zatížit deskou. Hotové hvězdičky potřeme zlatým prachem.
Dekorace
čokoláda Callebaut Gold
Pusinky
Skořice
Mona Lisa mléčné Crispearls
Kakao
Cukr moučka se zlatým pudrem
Kompletace Roláda 1
Roládu lehce posypeme kakaem a nazdobíme za pomocí šlehané ganache a zdobící špičky BX1405. Dodekorujeme zlatými hvězdičkami, pusinkami, skořicí a mléčnými Mona Lisa Crispearls.
Kompletace Roláda 2
Roládu potřeme zbytkem šlehané ganache. Fólii s čokoládou, kterou máme zarolovanou kolem role od potravinářské fólie roztočíme a nalámeme čokoládu na potřebnou velikost. Jednotlivé kusy Gold čokolády nalepíme na roládu. Posypeme cukrem se zlatým pudrem a pomocí krému nalepíme pár hvězdiček.
VIDEO:https://vimeo.com/639933594/fc10b7bbb9
Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.