Jahodové makronky (francouzská metoda)

recept na 28 ks makronek

1. Makronky
 
175 g cukr moučka
110 g bílky
100 g cukr krupice
 
Mandlovou mouku smíchej s cukrem moučka a prosej přes síto.
 
Bílky šlehej na střední rychlost a postupně k nim přisypávej cukr krupici. Šlehej do pevných a lesklých špiček.
 
Mouku s cukrem přidej nadvakrát do vyšlehaných bílků. Vymíchej těsto, které nebude ani moc řídké, ale ani moc tekuté (při nadzvednutí stěrky by mělo pomalu stékat a následně v misce držet tvar).
 
Směs přendej do cukrářského sáčku a nastříkej na podložku
 
Nech zaschnout při pokojové teplotě - makronky se nesmí lepit na prst.
 
Peč na 130 °C cca 18 minut. Nech vychladnout na podložce.
 
 
2. Jahodová ganache
 
50 g krémový sýr
 
Čokoládu rozpusť na vodní lázni/ v mikrovlnné troubě.
 
Pyré, vanilku a invertní cukr přiveď k varu. 
 
Horkou směs natřikrát přelij přes čokoládu a krémový sýr a nakonec promíchej ponorným mixérem.
 
Přikryj na kontakt potravinářskou fólií a nech 12 hodin krystalizovat v lednici - poté je ganache připravena k plnění.
 
 
 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz